Economia

L'euríbor tanca juliol amb un nou màxim històric

Economia

L'euríbor, tipus d'interès al qual es concedeixen la majoria de les hipoteques a l'Estat espanyol, ha tancat el mes de juliol al 5,393%, fet que suposa un nou màxim històric per segon mes consecutiu.

Segons els experts consultats, l'índex es mantindrà en taxes elevades en els pròxims mesos i seguirà agreujant les dificultats dels espanyols per pagar les seves hipoteques fins que baixi el preu del diner i es mitiguin els persistents problemes de liquiditat al mercat.

En una hipoteca mitjana de 150.000 euros a un termini de 25 anys i amb un diferencial de 0,5%, la pujada es traduirà en un increment de 74 euros en les quotes mensuals i de 890 euros a l'any per als que revisin la seva hipoteca de manera anual.
La taxa mensual de juliol és la quarta pujada consecutiva de l'indicador, que es troba 0,032 punts per sobre de la registrada el juny, quan es va col·locar en el 5,361% i va superar llavors el nivell més alt de tota la seva història, el 5,248% que va marcar l'agost de 2000.

L'euríbor, que ha oscil·lat en la seva cotització diària al mes de juliol entre un màxim del 5,432% i el mínim del 5,366% marcat avui, es mantindrà al voltant del 5,4% en els pròxims mesos i no és previsible que emprengui una via baixista fins a finals d'aquest any.

Els experts més pessimistes no descarten, fins i tot, que arribi a tocar el 6%, tot i que no pronostiquen pujades tan acusades com les dels últims mesos, sobretot com la que es va produir quan el Banc Central Europeu (BCE) va incrementar el preu del diner fins al 4,25%.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.