Economia

Els armadors catalans no sortiran a pescar divendres ni obriran les llotges

Societat

Els armadors catalans no sortiran a pescar divendres que ve ni obriran les llotges de peix en protesta per l'increment del preu del gasoil, segons que ha acordat avui el comitè executiu de la Federació Catalana de Confraries de Pescadors.

El president de la Federació catalana de Confraries de Pescadors, Vicenç Balaguer, ha explicat que també han acordat donar suport a la manifestació que el sector ha convocat per a divendres que ve a Madrid i que es realitzarà davant el ministeri de Medi Rural, Medi Ambient i Marí.

A causa de l'aturada convocada per a divendres que ve, els mercats de Catalunya no podran vendre peix fresc dissabte, ha indicat Balaguer, que demanarà a la Generalitat que no s'obrin les llotges malgrat que la normativa així ho exigeix.
Els armadors han valorat avui com "un fracàs" la reunió que van mantenir ahir representants de la Federació Nacional de Confraries de Pescadors i la ministra Elena Espinosa sobre l'obertura d'una taula amb el sector petrolier per negociar la reducció dels marges comercials del combustible per als vaixells.

El Govern no vol aprovar cap mesura de xoc per pal·liar la crisi del sector pesquer a causa del preu del gasoil, tal com reclamen armadors i pescadors.

Malgrat que l'aturada s'ha convocat per a divendres que ve, algunes confraries de pescadors, com les de Barcelona, Roses i el Port de la Selva (Alt Empordà), ja van iniciar ahir una vaga indefinida i tampoc no han sortit a pescar avui.

Balaguer ha indicat que s'han posat en contacte amb altres comunitats autònomes espanyoles per coordinar les protestes i la participació en la manifestació de Madrid, i donar així una més força a les seves reivindicacions de fer front a l'escalada dels preus del gasoil.

Els pescadors se sumen amb aquestes mobilitzacions als transportistes de mercaderies per carreteres, que la setmana passada ja van anunciar una vaga indefinida pel mateix motiu a partir del pròxim dia 8 de juny.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.