Economia

Davos clausura els debats en un clima de fort pessimisme

La crisi financera i la perspectiva d’una recessió als Estats Units han obligat l’elit mundial dels negocis i de la política, reunits aquest cap de setmana al Fòrum Econòmic de Davos, a revisar el seu optimisme d’anys enrere i a analitzar amb molta més prudència les previsions per aquest 2008.

La por que es comenci a notar un fre del creixement global i la pregunta sobre si la Xina i l’Índia seran els motors que tiraran de l’economia mundial si els EUA entren en recessió van ser els elements essencials que van marcar ahir la clausura d’aquesta prestigiosa reunió.
La Xina, l’Índia i la resta economies emergents tenen encara bones perspectives de creixement, però tothom es preguntava ahir si tenen capacitat suficient per salvar el planeta d’un brutal fre econòmic mundial.
Tots els debats que s’han fet els últims sis dies a Davos no han servit per posar d’acord economistes, experts i polítics d’arreu del món.

Parers diversos
El fantasma de la recessió ha marcat tots els posicionaments malgrat que en la inauguració de la reunió, dimarts passat, la secretària d’Estat nord-americana, Condoleezza Rice, va afirmar rotundament que l’economia dels EUA “seguirà sent el motor que guia el creixement econòmic mundial”.

Per la seva part, el director gerent del Fons Monetari Internacional, Dominique Strauss-Kahn, va demanar una resposta “seriosa” i “mundial” a la situació actual i va fer una crida als governs perquè posin en pràctica mesures pressupostàries al servei del creixement i no únicament dels instruments monetaris.

En una línia similar, el premi Nobel de la pau, Elie Wiesel, va aprofitar la seva intervenció en la clausura per palesar que aquests dies “s’ha parlat molt de recessió, de fre del creixement i de la necessitat de restaurar la confiança, però a mi els que em preocupen són els pobres, els més dèbils”. “Són ells els que necessiten confiança”, va sentenciar Wiesel, alhora que posava de manifest que “aquests dies he sentit parlar molt de recessió, però ni una sola vegada s’ha parlat de Darfur”.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
HABITATGE

Més de mil euros de lloguer per un pis a dotze pobles del Maresme

Mataró
ECONOMIA

Els esports nàutics atrauen més turisme estranger a Barcelona

Barcelona

ITC guanya potència amb l’entrada en el grup Verder

Santa Perpetua de Mogoda
Carmen Sánchez
Directora del Consorci de teràpies digitals DTx

“«Start-ups» de noves teràpies digitals han hagut de marxar”

Barcelona

Sense ensurts en l’estratègia a borsa d’aquí a final d’any

Barcelona
ECONOMIA

Les exportacions creixen un 6,1% al Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre però el balanç segueix negatiu

Tarragona

Les exportacions gironines s’alenteixen al maig

GIRONA
economia

Les exportacions creixen un 2,2% i superen els 9.200 milions al maig

barcelona
TURISME

Els creuers amb Barcelona com a base baten rècords i ja són un 83% dels que arriben

Barcelona