Economia

El govern descarta l'organisme únic per a la FP que li reclamen els sindicats i les patronals

Formació

El govern no té intenció de crear un organisme polític que reuneixi les competències de formació professional que ara estan disperses pels departaments d'Educació i Treball.
La creació d'aquest ens, similar al comissionat d'Universitats i Recerca, és la principal demanda que els sindicats UGT i CCOO, a més de les patronals Foment i Pimec, s'han posat d'acord a exigir al govern.

Fonts del departament de Treball van explicar a l'AVUI que aquesta proposta no serà tinguda en compte, perquè fer-ho "és molt complicat" i no queda clar de qui hauria de dependre aquest organisme. Ara bé, la mateixa font va assegurar que des dels departaments d'Educació i Treball s'ha perfilat una proposta alternativa per millorar la coordinació de la FP "que els deixarà satisfets".

Dilluns vinent està prevista una reunió en la qual han de participar els consellers d'Educació i Treball, a més dels secretaris generals de CCOO i UGT i els presidents de Foment i Pimec.

Aquests agents socials han unit esforços per reivindicar una reforma en profunditat de la FP, ja que consideren que el sistema formatiu és clau per millorar la qualitat de l'ocupació i la productivitat.

Fonts de CCOO van assenyalar que "fins ara ni Educació ni Treball han estat capaços de posar sobre la taula una reforma que superi les descoordinacions" entre aquests departaments. Això "justifica més la creació d'un organisme únic, algú aliè a aquests departaments que hi intervingui i que tingui més autoritat a nivell polític", va explicar aquesta font.

Els sindicats consideren que ni Educació ni Treball volen cedir competències, i tampoc permetre que els agents socials intervinguin en la planificació educativa. Però, argumenten aquestes fonts, "si volen que hi posem els nostres recursos haurem de poder intervenir-hi".

Centres d'excel·lència
L'aposta del govern són els anomenats centres d'excel·lència. Un d'aquests, el d'automoció, que s'havia anunciat com a vinculat a la Seat, no estarà lligat a aquesta empresa, segons va dir ahir la consellera de Treball, Mar Serna.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.