Economia

El nombre de concursos de creditors arriba el segon trimestre a 140 peticions, un 211% més que el mateix període del 2007

Economia

El nombre de peticions de concursos de creditors, l'antiga suspensió de pagaments, ha arribat a Catalunya durant el segon trimestre a 140 sol·licituds, segons l'Institut Nacional d'Estadística (INE). Aquest nombre de peticions suposa un creixement percentual del 211% en relació amb el mateix període del 2007, quan es van presentar 45 peticions, i situa Catalunya com el territori amb més peticions del rànquing. A l'Estat espanyol, el nombre de sol·licituds va arribar a 631, amb un increment del 172%. Per sectors d'activitat, el 42,1% de les empreses afectades pertanyen al sector de la construcció, immobiliari i serveis a les empreses, i el 24,5% a la indústria.

Pel que fa al perfil de la dimensió de l'empresa que ha presentat el concurs de creditors, el 32,8% del total de peticions es concentra en societats que tenen una plantilla de 10 a 49 treballadors. L'estadística de l'INE fa referència a les sol·licituds presentades tant per societats com per persones físiques.

Tanmateix, el 60,3% de les empreses es troba en el tram més baix per volum de negoci, menys de dos milions d'euros a l'any, i la majoria tenen la figura mercantil de societats de responsabilitat limitada. El 86,7% de les peticions correspon a empreses que no formen part de cap grup empresarial, i de les que pertanyen a un grup empresarial, el 12,7% té la matriu a l'Estat espanyol i el 0,6% està sota control de societats estrangeres.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
COMERÇ

Els comerços de Tarragona estan molt poc digitalitzats

TARRAGONA
habitatge

La compravenda d’habitatge cau un 11% al juny

barcelona
economia

Creixen un 55% els autoconsums col·lectius connectats a Endesa

girona
GIRONA

La compravenda d’habitatges a la demarcació cau un 13,3% el mes de juny

GIRONA
economia

Raimat inicia la verema amb molt bones perspectives gràcies a les temperatures del maig i juny

Raimat
energia

Baixa la producció anual d’energia elèctrica provinent de les renovables

barcelona
economia

Codorniu paga més pel raïm per compensar la sequera

Sant Sadurní d’Anoia
Celestí Ventura
President del Col·legi de l’Arquitectura Tècnica de Barcelona (Cateb)

“Cal mobilitzar el petit inversor per finançar l’habitatge social”

Barcelona

Galderma, la suïssa captivada per Barcelona

Barcelona