Economia

El nombre de concursos de creditors arriba el segon trimestre a 140 peticions, un 211% més que el mateix període del 2007

Economia

El nombre de peticions de concursos de creditors, l'antiga suspensió de pagaments, ha arribat a Catalunya durant el segon trimestre a 140 sol·licituds, segons l'Institut Nacional d'Estadística (INE). Aquest nombre de peticions suposa un creixement percentual del 211% en relació amb el mateix període del 2007, quan es van presentar 45 peticions, i situa Catalunya com el territori amb més peticions del rànquing. A l'Estat espanyol, el nombre de sol·licituds va arribar a 631, amb un increment del 172%. Per sectors d'activitat, el 42,1% de les empreses afectades pertanyen al sector de la construcció, immobiliari i serveis a les empreses, i el 24,5% a la indústria.

Pel que fa al perfil de la dimensió de l'empresa que ha presentat el concurs de creditors, el 32,8% del total de peticions es concentra en societats que tenen una plantilla de 10 a 49 treballadors. L'estadística de l'INE fa referència a les sol·licituds presentades tant per societats com per persones físiques.

Tanmateix, el 60,3% de les empreses es troba en el tram més baix per volum de negoci, menys de dos milions d'euros a l'any, i la majoria tenen la figura mercantil de societats de responsabilitat limitada. El 86,7% de les peticions correspon a empreses que no formen part de cap grup empresarial, i de les que pertanyen a un grup empresarial, el 12,7% té la matriu a l'Estat espanyol i el 0,6% està sota control de societats estrangeres.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.