Economia

Telefònica cobrarà 58 cèntims al mes pel servei d'identificació de trucades

La Federació de Consumidors en Acció (Facua) ha denunciat que Telefònica d'Espanya prepara una pujada encoberta del 3,6% en la seva quota d'abonament mensual, que actualment ascendeix a 16,21 euros mensuals, a partir del pròxim 10 de juliol.

La companyia pretén cobrar una 50 cèntims més IVA (58 cèntims) pel servei d'identificació de trucades, que fins ara oferia de forma gratuïta. L'operadora va estrenar el servei d'identificació de trucades el 1999 a un preu de 200 pessetes i al març del 2001, amb el llançament dels telèfons amb pantalla, va començar a oferir-lo de franc.

Des de Telefònica han explicat que aquesta pujada només afectarà els clients que no posseeixin ofertes en paquet, com el Duo o el Trio, o tarifes planes de veu, i han posat l'accent que "es tracta d'un servei voluntari" que afectarà un 10% de les línies actuals i que els clients es poden donar de baixa en el telèfon 1004.

FACUA
Per això l'organització de consumidors s'ha dirigit a l'empresa de telecomunicacions per a advertir-li que el cobrament de la tarifa vulneraria la legislació sobre protecció als consumidors, ja que milions de clients la tenen activada per defecte sense que mai l'hagin sol·licitat.

FACUA adverteix que el servei es podria cobrar només si l'usuari sol·licita expressament la seva activació.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.