Economia

Solbes diu que la població "no ha interioritzat què val un euro", cosa que ha provocat la inflació

El vicepresident segon del govern espanyol i ministre d'Economia i Hisenda, Pedro Solbes, ha assenyalat que la població de l'estat espanyol "no ha interioritzat encara què val un euro", cosa que pot considerar-se com un dels factors de l'increment de la inflació, que en els últims dotze mesos va registrar un alça del 4,1%.

Solbes ha reconegut que l'euro ha tingut efectes inflacionistas en productes de baix valor i en el diferencial d'inflació respecte a Europa. Un fet, segons ha explicat, que es pot veure en el comportament dels ciutadans en deixar les propines en restaurants o cafeteries.
"No sabem encara que 20 cèntims d'€ són 32 pessetes i que un euro són 166 pessetes", ha assenyalat Solbes, qui ha afegit que en un bar els ciutadans poden arribar a donar propines de fins al 50% del valor del producte.

"Problema d'educació"
"Tenim un impacte de no valoració de certs productes realment significativa en aquest país i jo crec que això és un problema d'educació", ha subratllar el ministre, qui va afegir que és necessari seguir treballant a mig termini en l'educació dels ciutadans, així com per a millorar la competència, els canals de distribució i l'oferta de productes.

Solbes, que ha participat en el Fòrum Economia en Progrés organitzat pel PSOE, ha subratllat que la inflació "disminuirà i retornarà" a taxes inferiors al 3%, però que aquest descens "no es produirà abans del mes de març", al mateix temps que ha destacat que els efectes contagi de la inflació "no haurien de produir-se" en preus i salaris.

Solbes ha destacat que el diferencial de la inflació a l'Estat davant l'eurozona segueix en l'1,1%, situant-se en la seva mitjana històrica des del 1999, unes xifres que "no són excepcionalment altes". Així mateix, ha assenyalat que els últims quatre anys la inflació ha estat en termes mitjans del 3,2%, una dada semblant a la de la legislatura anterior, en un context menys favorable.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
TURISME

Els creuers amb Barcelona com a base baten rècords i ja són un 83% dels que arriben

Barcelona
ECONOMIA

100 milions d’euros en set anys per millorar l’ocupació juvenil a Barcelona

Barcelona
ECONOMIA

Confirmats 25 focus més de llengua blava i s’arriba a un total de 71

Barcelona
societat

Inaugurat el centre d’interpretació de la fruita de Catalunya

Lleida
Economia

Apartur recorrerà a la UE contra l’eliminació de llicències de pisos turístics a Barcelona

Barcelona
Economia

Barcelona pujarà al màxim el recàrrec de la taxa turística, fins a 4 euros per nit

Barcelona

El port de Mataró, l’espai on no hi cap ni una agulla

Mataró
ECONOMIA

L’aeroport d’Alguaire acull simulacions de rutes logístiques amb drons

Lleida
Energia

La hidroelèctrica de Sant Quirze de Besora serà pública a partir del 31 de juliol

Sant Quirze de Besora