Economia

El Northern Rock trigarà cinc anys a ser privatitzat

Finances

El directiu que pilotarà el banc britànic Northern Rock després de la nacionalització, Ron Sandler, reconeix que el banc trigarà cinc o sis anys a estar en condicions de ser privatitzat i que els accionistes puguin obtenir algun benefici pels seus títols. "La nostra tasca és estabilitzar-lo i revitalitzar-lo perquè pugui passar a propietat privada", ha dit Sandler, que cobrarà 125.000 euros al mes per la seva feina.
El nou director general va gestionar la companyia d'assegurances Lloyd's quan va entrar en crisi arran de les destrosses provocades pels huracans als Estats Units. Fins ara exercia un càrrec no executiu en una companyia d'ordinadors.

El primer ministre britànic, Gordon Brown, i el ministre d'Economia, Alistair Darling, es llepaven ahir les ferides obertes amb la nacionalització del banc Northern Rock, molt perjudicat per la crisi de les hipoteques d'alt risc. Brown va sostenir que "el millor per als interesos del contribuent britànic és la nacionalització temporal; les ofertes de venda del banc no eren beneficioses per a les finances públiques". Al Parlament, Alistair Darling va presentar la legislació d'emergència que ha posat el banc en mans del govern, i va assegurar que deixar-lo caure hauria posat en crisi el sistema financer.

L'oposició conservadora el va rebre amb la petició que dimiteixi perquè "ha perdut tota la credibilitat; tots els contribuents britànics tenim ara una segona hipoteca amb el Northern Rock per la desastrosa gestió d'aquest govern", va proclamar el líder conservador, David Cameron, entre l'esbroncada que els diputats del seu partit van dedicar als laboristes.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Unió Europea

Brussel·les podria multar la xarxa social X per incomplir la Llei de serveis digitals

Barcelona
economia

En marxa el sistema per nodrir d’energia elèctrica els vaixells de la zona de contenidors del Port de Barcelona

Barcelona
economia

Els preus s’apugen sis dècimes a les comarques gironines al juny

girona

Impuls per activar la primera fase del canal Xerta-Sénia a finals d’any

Xerta
economia

Els usuaris del metro creixen un 6% al maig, i superen els 43 milions

Barcelona
turisme

Casa Batlló rep 1,5 milions de visitants el 2023 i supera els 50 milions de facturació

barcelona
política

Catalunya lidera la captació de fons Next Generation a l’Estat

barcelona

Granollers activa un pla per promoure el comerç urbà

Granollers

Eurecat i GironaHub impulsen la generació de start-ups tecnològiques

GIRONA