Economia

Espanya, tercera del món en diners enviats per immigrants

L'evolució dels pagaments de treballadors des d'Espanya a l'estranger ha crescut progressivament des dels 100 milions

Espanya és el tercer Estat del món respecte al nombre d'enviaments de diners efectuats per treballadors immigrants cap als seus països d'origen. En concret, l'any passat la xifra en concepte de remeses de treballadors s'elevava a 5.846 milions d'euros (8.570 milions de dòlars).
La quantitat és significativa, si es té en compte que se situa darrere la dels EUA, que lideren el rànquing mundial amb més de 22.147 milions d'euros (33.000 milions de dòlars), i els 9.597 milions d'euros (14.300 milions de dòlars) enviats des de l'Aràbia Saudita.

Pel que fa a l'àmbit europeu, la xifra d'Espanya és superior a la d'Estats com Alemanya, Suïssa, Itàlia, França, Holanda i Àustria.

60, el multiplicador
Aquestes conclusions es desprenen de l'últim Informe sobre la conjuntura econòmica publicat per Caixa Catalunya, que assenyala que en el cas d'Espanya l'indicador s'ha multiplicat per 60 des del 1990, fins a representar en l'actualitat el 0,7% del PIB del país.

L'informe de l'entitat d'estalvis apunta que l'evolució dels pagaments de treballadors des d'Espanya a l'estranger ha crescut progressivament des dels 100 milions d'euros a principis de la dècada dels 90.

Invertir el signe
Segons els càlculs de l'entitat d'estalvis a partir de dades procedents del Fons Monetari Internacional (FMI), des de l'any 2004 Espanya va invertir el signe del saldo de les seves remeses, és a dir, el resultat dels ingressos menys els pagaments, i va passar a convertir-se en emissora neta de remeses dels treballadors, davant de potències econòmiques europees com Alemanya, Itàlia o França.

Així, el 2006 Espanya va rebre un total de 4.130 milions d'euros (6.056,7 milions de dòlars) corresponents a ingressos per remeses de treballadors, cosa que va suposar que se situés en quarta posició mundial en aquest concepte, darrere del líder Mèxic (15.471 milions d'euros), l'Índia i les Filipines.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
ECONOMIA

Les exportacions creixen un 6,1% al Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre però el balanç segueix negatiu

Tarragona

Les exportacions gironines s’alenteixen al maig

GIRONA
economia

Les exportacions creixen un 2,2% i superen els 9.200 milions al maig

barcelona
TURISME

Els creuers amb Barcelona com a base baten rècords i ja són un 83% dels que arriben

Barcelona
ECONOMIA

100 milions d’euros en set anys per millorar l’ocupació juvenil a Barcelona

Barcelona
ECONOMIA

Confirmats 25 focus més de llengua blava i s’arriba a un total de 71

Barcelona
societat

Inaugurat el centre d’interpretació de la fruita de Catalunya

Lleida
Economia

Apartur recorrerà a la UE contra l’eliminació de llicències de pisos turístics a Barcelona

Barcelona
Economia

Barcelona pujarà al màxim el recàrrec de la taxa turística, fins a 4 euros per nit

Barcelona