Economia

Spanair redueix les seves bases de set a dues, que s'ubicaran a Barcelona i Madrid

Economia

L'aerolínia Spanair preveu en el seu pla de viabilitat reduir les seves bases de set a dos -cosa que suposarà la supressió de la Palma-, que s'ubicaran a Barcelona i Madrid, segons que han informat avui fonts de l'empresa.

La direcció d'Spanair ha presentat aquest projecte en el pla de viabilitat lliurat avui a Palma als sindicats i al comitè d'empresa a la reunió que les dues parts mantenen des d'aquest matí.

La reducció de les bases "no afectarà vols ni freqüències" amb Palma, han assegurat les mateixes fonts, que han puntualitzat que la mesura té com a objectiu "reduir costos".

Una base és el lloc on pernocten els avions i la seva tripulació i, per tant, comporta unes despeses, segons Spanair. Amb l'eliminació d'aquestes cinc bases es pretén reduir aquests costos perquè l'aerolínia pugui ser "competitiva".

Pla de viabilitat
Així mateix, el pla de viabilitat que Spanair ha presentat aquest matí als representants dels deu sindicats que integren el Comitè inclou la possibilitat que desapareguin entre 780 i 970 llocs de treball a temps complet, cosa que suposaria al voltant de 1.100 acomiadaments directes.

Concretament, aquests llocs de treball corresponen a entre 95 i 105 pilots; entre 140 i 215 tripulants de cabina de passatgers; entre 110 i 140 treballadors del personal de rampa; ens 70 i 90 agents de venda de bitllets; entre 50 i 60 agents d'atenció telefònica; entre 55 i 70 mecànics; i entre 260 i 290 administratius.

A més, 15 dels 63 avions comercials que la companyia té operatius en aquests moments deixaran d'utilitzar-se al setembre, ja que "no generen ingressos, només despeses", han afegit.

La companyia considera que al llarg de la reunió informativa mantinguda avui han donat als sindicats "totes les dades que demandaven".

Els termes del pla de viabilitat seran ara discutits entre la direcció de l'aerolínia i la taula de negociació, que es formarà en nom dels treballadors i que estarà integrada pels membres dels sindicats.

Aquestes negociacions han d'estar finalitzades abans del 14 de setembre, data que s'ha donat com a límit l'empresa per implantar el seu pla d'actuació.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.