Economia

La Reserva Federal dels EUA rebaixa els tipus d'interès

FINANCES

El Comitè de Política Oberta de la Reserva Federal dels EUA ha decidit aquest dimarts per sorpresa retallar els tipus federals un 0,75%, fins al 3,50% en una decisió històrica feta pública abans de l'obertura de Wall Street, que ahir no va treballar perquè era festiu i es va estalviar el dilluns negre que va afectar els mercats de tot el món. La decisió s'ha pres en vista de l'afebliment de les perspectives econòmiques.

En concret, l'entitat presidida per Ben Bernanke assenyala que, malgrat que les tensiones a curt termini en els mercats de finançament s'han reduït, les condicions financeras més àmplies han continuat deteriorant-se i el crèdit s'ha endurit encara més per a algunes companyies i llars. A més, la Reserva Federal indica que les dades actuals mostren un aprofundiment de la correcció del mercat immobiliari, així com un cert afebliment del mercat laboral.

El comitè assenyala en el seu comunicat que preveu que la inflació es moderi en el proper trimestre, tot i que s'ha de continuar vigilant "amb molta cura".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.