Economia

Un centenar d'entitats econòmiques i socials reclamen la participació de Catalunya a la gestió del Prat

El manifest apareix avui encartat a tots els diaris

Un centenar d'entitats del món econòmic i social català han signat un manifest que apareix avui a tots els diaris catalans per reclamar "la participació de Catalunya a la gestió de l'Aeroport" del Prat.

Organitzacions empresarials com Cecot, Pimes, la Fundació ESADE; diverses cambres de comerç catalanes (tot i que no la Cambra de Comerç de Barcelona); diversos col·legis de professionals i vuit universitats catalanes; a més d'entitats diverses com la Unesco a Catalunya o el F.C.Barcelona, apareixen entre els signants del manifest.

"Volar més alt"
Amb el títol "Catalunya vol volar més alt", els representants del món econòmic i social català denuncien "la falta de respostes concretes del govern espanyol" a aquesta reivindicació catalana, que ja es va expressar l'any passat a l'acte de l'IESE.

Els signants del manifest reclamen "respostes a la classe política i als governants", i remarquen que "Catalunya no pot donar suport a qui no té present les necessitats" del país. "Volem l'aeroport que mereixem i això passa, indefectiblement, per la participació de Catalunya a la seva gestió".

La carta encartada als diaris avisa també de l'obertura d'una pàgina web (www.catalunyavolvolarmesalt.com) perquè tot aquell que vulgui pugui adherir-se a la reivindicació.

Puigcercós veu el manifest com "un missatge per a CiU i PSC"
El conseller de Governació i Administracions Públiques i secretari general d'ERC, Joan Puigcercós, ha dit que valora "molt positivament que la societat econòmica catalana faci un pas endavant" amb el manifest.

Puigcercós ha interpretat el manifest com "un missatge sobretot a CiU i PSC, per advertir-los que, més enllà dels seus interessos de partit, un per estar a l'oposició i l'altre per no posar en evidència el PSOE, han de tenir clar que amb Catalunya no s'hi juga".

El conseller s'ha mostrat convençut també que el Govern espanyol "endarrerirà tot el que pugui" la negociació del consorci del Prat, com "està fent ja amb el traspàs de Rodalies" de Renfe, que devia concretar-se en una reunió de la Comissió Bilateral Estat-Generalitat abans de l'1 de gener que fins avui no té data.

Puigcercós ha advertit que la negociació del traspàs de Rodalies "està molt endarrerida" i ha augurat una actitud semblant del Govern a la qüestió del Prat i a la reforma del finançament, que el Govern posarà sobre la taula el 2008. Per a Puigcercós, "l'única resposta des de Catalunya davant d'això és la fermesa".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.