Economia

Corbacho titlla de "disbarat" la jornada de 65 hores i diu que pot afectar "durament" l'ocupació

Economia

El ministre de Treball i Immigració, Celestino Corbacho, ha assegurat que la directiva sobre l'ordenació del temps de treball és "un disbarat" que pot afectar "molt durament" les empreses i provocar un dúmping social i una desvalorització de la mà d'obra, sobretot a l'Estat espanyol.

Així ha respost Corbacho a la pregunta formulada per la diputada socialista Matilde Fernández a la sessió plenària del Senat sobre les raons per les quals el govern espanyol s'ha oposat a la proposta de modificació de la directiva sobre l'ordenació del temps de treball.

La revisió d'aquesta directiva ha seguit un llarg procés que es va iniciar el 1993 i que suposa la consolidació d'una jornada de fins a 65 hores per acord entre treballador i empresari. Per a Corbacho, l'oposició és fonamental, "un tema de principis". A més, ha demanat al Parlament Europeu una segona lectura i ha posat de manifest que el govern confia en una modificació d'aquesta directiva. "Invito tots els senadors a exercir una posició activa perquè el Parlament modifiqui una posició més pròpia del segle XIX que del segle XXI", ha conclòs.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.