Economia

Navegar amb garanties

Internet

Si el banc té constància que s'ha fet una transferència on line i el client assegura que ell no ha donat l'ordre de fer aquesta transacció, quina força té cada part per defensar-se? Actualment, ben poca, ja que quasi no hi ha sistemes per rastrejar la xarxa i demostrar si algú ha alterat els procediments.
El grup català Kinamik vol solucionar aquest buit i acaba de llançar un software que garanteix l'autenticitat de la informació digital que s'intercanvia i s'emmagatzema a la xarxa. Com explica el seu conseller delegat, Christophe Primault, "de seguida t'adones si un paper ha sigut manipulat, però falsificar és molt més senzill a internet: canvies una paraula i l'alteració es pot repetir milions de vegades".

Kinamik és un spin-off nascut el 2005 del grup català Scytl, que es dedica a fer programari per fer més segur el vot electrònic. En un principi, Kinamik feia tecnologia semblant però enfocada al joc on line. L'objectiu era proporcionar confiança i transparència al negoci del joc internàutic.

Canvi d'enfocament
Sis mesos de converses amb simuladors i proveïdors de tecnologia van ser suficients per arribar a la conclusió que aquesta indústria "estava preocupada per la seguretat en l'aspecte conceptual, però realment no volia aplicar les solucions necessàries per garantir-la", indica Primault. És per això que es va canviar l'enfocament.

D'un negoci vertical, creat per a una indústria en concret, es va passar a una estructura horitzontal, ja que es treballava sobre una tecnologia que es podia adreçar a molts sectors. La pregunta, però, era la mateixa: com es pot donar aportar credibilitat, integritat i autenticitat a la informació digital?

El software per garantir aquestes característiques només el desenvolupa Kinamik a Europa i Proofspace als Estats Units. Primault i el seu equip, per tant, tenen clar que tot just estant creant un nínxol de mercat. "Com passa en qualsevol àmbit, internet primer crea la seva infraestructura i després es pensa en la seguretat. Hem de trobar el potencial de negoci. Sabem que existeix, sabem que les empreses i l'administració hauran d'invertir en aquest tema, però els hem de convèncer".

Primeres aplicacions
Tot i que el seu programari es pot aplicar a qualsevol indústria, Kinamik es dirigeix preferentment a tres sectors: l'administració, la banca i la sanitat. El grup porta divuit mesos construint el producte amb un equip d'enginyers catalans i ja hi ha algunes proves pilot confirmades: a Brussel·les, en una central de reserves amb presència internacional i a dos bancs, un d'Europa i un altre nord-americà. De moment, es manté la confidencialitat dels clients. "La Generalitat i alguns bancs locals també han mostrat el seu interès", apunta Primault.

Kinamik sap que té feina per fer i que els pioners han de tenir paciència. Després de la fase pilot, que ha començat al gener i que durarà sis mesos, esperen arrencar la facturació a finals d'any i anar-la doblant cada exercici. D'aquí a quatre o cinc anys aspiren a assolir el break even o llindar de rendibilitat. Abans de finals d'any, la companyia comptarà amb una plantilla de 20 persones i amb una delegació comercial als Estats Units.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
ECONOMIA

Solsona i Cardona impulsen el relleu generacional en comerços

Solsona
ECONOMIA

Preacord d’ERO a Vodafone, que es sotmetrà a votació de la plantilla

Barcelona
ECONOMIA

Barcelona ha executat el 47% dels 276 milions que gestiona dels Next Generation

Barcelona

El cost de la vida creix un 0,6% el juny a la demarcació

girona
ECONOMIA

Inici de la campanya de la pera a Ponent, amb una previsió de 15.000 tones

Els Alamús
economia

Els congressistes gaudiran de promocions i descomptes al comerç local

girona
economia

La Fundació Habitatge Social alerta del risc de la manca d’habitatge social

Barcelona
Economia

El govern acorda un préstec amb el BEI per fer 4.300 pisos de lloguer social

barcelona
Economia

La compravenda d’habitatges cau un 24,5% al maig

barcelona