Economia

Solbes també reclama una moderació salarial

El vicepresident segon del govern espanyol en funcions, Pedro Solbes, es va sumar ahir a les demandes comunitàries de moderació salarial. Per Solbes, congelar o almenys controlar l’augment dels sous dels treballadors és també una bona solució al repunt de la inflació que amenaça bona part d’Europa i, especialment, Espanya. El ministre va valorar la “responsabilitat” demostrada pels agents socials en els darrers anys, però la frase és un clar avís per negociacions properes.

Espiral negativa per a tots
En declaracions als periodistes després de la reunió de ministres econòmics de l’Europa dels Vint-i-set, Solbes va remarcar que si en un context de preus alts pugen automàticament els sous “sense tenir en compte la productivitat, entrem en una espiral que no és bona per a ningú”.

Tot i així, el vicepresident va deixar clar que considera que el sistema de revisió de sous vigent al mercat laboral espanyol és “acceptable”, ja que els augments es fixen en funció de la inflació prevista i no la passada. A més –va recordar– existeixen clàusules de revisió per compensar els empleats en cas que l’IPC real sigui superior al previst, cosa que passa quasi sempre.

Solbes va admetre, però, que la crisi econòmica té molts més fronts oberts. És per això que, si segueix l’alentiment econòmic, els socialistes hauran de revisar les seves prioritats de despesa. Va assegurar que l’executiu mantindrà totes les promeses electorals però no va concretar com ho farà ni a quines prioritats es refereix.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.