Economia

Cimera Econòmica

Els EUA pressionarà el G20 per augmentar l’ajut a Ucraïna

Els ministres de Finances i els Bancs Centrals del grup es reuneixen demà i demà passat a l’Índia per tractar també la reestructuració del deute de diverses economies

Els Estats Units assistiran demà a la reunió dels ministres de Finances i Bancs Centrals del G20 amb dues propostes fermes per als aliats: incrementar l’ajut per a Ucraïna i reestructurar el deute de diverses economies, segons recull EFE. Així ho ha afirmat avui la secretària del Tresor nord-americà, Janet Yellen: “Una prioritat clau aquesta setmana és redoblar el nostre suport a Ucraïna mentre continua defensant-se de l’atac il·legal i no provocat de Rússia”.

La secretària del Tresor ha destacat la tasca que “l’assistència estrangera està fent en la vida dels civils ucraïnesos i en les línies del front de l’exèrcit d’aquell país”, i també la importància que això té per posar fi a la guerra. “És el millor que podem fer per a l’economia global”, ha reblat en la roda de premsa que ha ofert fa unes hores a la ciutat índia de Gandhinagar, a l’Estat occidental de Gujarat, on el G20 celebrarà la seva reunió demà i demà passat.

L’assistència financera a Ucraïna serveix, segons Yellen, per ajudar a mantenir el govern en funcionament, i Washington a més continuarà “tallant l’accés de Rússia als equips i tecnologies militars que necessita per lliurar la guerra”, ha indicat Yellen, que ha assegurat també que el seu país donarà suport a Ucraïna “el temps que sigui necessari”.

D’altra banda, els EUA continuen fent una pressió forta sobre la Xina perquè aquesta participi al costat de la resta de països creditors i institucions financeres en la reestructuració del deute de diverses economies en desenvolupament i en crisis, com ara Sri Lanka o Ghana. “Aquesta setmana seguiré pressionat per aconseguir la participació plena i oportuna de tots els creditors oficials bilaterals en els casos pendents de reestructuració del deute”, ha afirmat la secretària del Tresor nord-americà.

Els caps de Finances del G20 intentaran a més avançar en conjunt en la implementació d’un impost mínim global sobre els guanys internacionals, per tal de fer que les multinacionals paguin taxes apropiades i puguin competir en termes d’igualtat amb empreses petites.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia