Economia

Solbes ratifica que la voluntat de l'executiu espanyol és que el nou model de finançament entri en vigor el 2009

El vicepresident econòmic del govern espanyol, Pedro Solbes, ha ratificat el compromís de l'executiu espanyol d'assolir un acord sobre el finançament de Catalunya abans del mes d'agost del 2008 per tramitar la reforma de la LOFCA després de l'estiu i posar-lo en vigor el 2009, i no el 2010.

Solbes ha assegurat que "no hi ha cap retard" per part del govern de Zapatero ni "cap espera de sentències del Tribunal Constitucional". Segons el vicepresident del govern espanyol, "hi ha elements suficients per assolir un acord", però "l'esforç que l'Estat pot fer després dels que ha fet en els últims anys no pot ser significatiu".

Solbes, que ha fet aquestes manifestacions en roda de premsa a la 41a assemblea anual del Banc Asiàtic del Desenvolupament, ha desmentit categòricament que les informacions que apunten el 2010 com a data d'entrada en vigor del nou finançament hagin sortit de fonts del ministeri d'Economia i ha assegurat que "el govern té un compromís derivat de l'Estatut de Catalunya que diu que cal definir grans línies abans del mes d'agost d'aquest any", "cosa que farem".

El govern català no dubta
El govern no té "cap dubte" que hi haurà un acord sobre el finançament durant aquest any i assegura que "no donarà un pas enrere" i treballarà "per complir l'Estatut i el model de finançament que s'hi ha previst, amb un únic objectiu: l'entrada en vigor del nou model a partir del proper any 2009".

La Generalitat assegura d'aquesta manera i a través d'un comunicat que el nou model de finançament no es retardarà fins al 2010. L'executiu català afegeix que mantindrà la seva agenda per assolir l'objectiu del 2009 –que està previst en una llei orgànica– i recorda que com a tal llei orgànica és "d'obligat compliment".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
economia

Els accionistes del BBVA aproven ampliar capital per l’opa al Sabadell

barcelona
economia

El Sabadell demana més concreció a l’oferta de compra del BBVA

barcelona

Pronovias redueix l’ERO a 64 persones i evita la vaga

Barcelona
economia

El TJUE avala la macrodemanda contra cent bancs per les clàusules sòl

barcelona
economia

L’Ajuntament comprarà un edifici al Raval per destinar 8 pisos al lloguer social

Barcelona
economia

El CTESC alerta que l’habitatge és el “principal problema social” i exigeixen accions “imaginatives”

barcelona
economia

Lleida-Alguaire estrena un node 5G per millorar la cobertura i la connectivitat de les empreses

Alguaire
economia

Catalunya supera per primer cop els dos milions de turistes estrangers en un mes de maig

barcelona

Refundar: família empresària Fisas-Guixà

conseller de famílies empresàries