Economia

La CGT convoca vaga dels interventors internacionals de Renfe

D’acord amb SF-Intersindical i Alternativa Ferroviària (Alferro) convoquen l’aturada indefinida cada divendres a partir del 4 d’agost per exigir millores

La CGT, SF-Intersindical i Alternativa Ferroviària (Alferro) han convocat per aquest 4 d’agost als treballadors del servei internacional de Renfe a una vaga, i amb aturades indefinides cada divendres, per exigir una millora de les condicions de treball dels interventors que presten servei als trens dels trajectes entre Barcelona-Lió i Barcelona-Marsella.

En un comunicat acusen Renfe de desinformar i menysprear als treballadors en “el seu pla de de desembarcament a França, sense aclarir en cap moment l’encaix que tindrien les noves funcions i responsabilitats que la legislació francesa exigeix a l’interventor en sòl francès”, Asseguren que la companyia no s’hauria compromès a sufragar “més enllà dels primers 300 euros en cas d’atenció sanitària a França, ja que en aquest país hi ha un copagament sanitari”. Reivindiquen una cobertura sanitària completa a França per als treballadors, que la retribució dels agents d’intervenció sigui justa i d’acord amb la responsabilitat que la normativa francesa els exigeix i la presència indispensable de dos interventors a cada tren.

El sindicat també qualifica “d’opaca” l’actitud negociadora de la companyia ferroviària, allunyant de Barcelona el diàleg i relegant-lo a altres taules tècniques del col·lectiu a tractar des de Madrid, i critica la “passivitat” d’UGT i CCOO en aquest aspecte.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia