Economia

Les demandes de feina dels treballadors creixen un 65%

Ocupació

La crisi econòmica s’està traduint en un augment de l’atur. La desocupació va pujar al març un 14,49% a Catalunya respecte al mateix mes de l’ any passat, i un 0,25% més respecte al febrer, segons les dades del ministeri de Treball.
L’actual xifra d’aturats a l’Estat, 2,3 milions, és la més alta registrada en un mes de març d’aquests últims deu anys. Segons la patronal catalana Foment, el març va ser el vuitè mes consecutiu en què l’evolució interanual va mostrar un increment de l’atur registrat.

En aquest context, les persones sense feina recorren a tots el recursos per trobar-ne. Un d’aquests són les borses de treball, tot i que la desaparició de l’antic Servei Català de Col·locació (SCC), que es basava en aquestes borses, n’ha reduït molt la incidència. Des de la borsa de la Fundació Pere Tarrés fins a les de les universitats, totes han notat un augment de la demanda.

El cas de la Cecot
Qui ha constatat amb un estudi aquest repunt és la patronal vallesana Cecot, que al seu dia va ser reconeguda pel desaparegut SCC com el punt on més gent buscava feina, i on més empresaris buscaven treballadors.
La diferència entre les dades del primer trimestre d’aquest any i el de l’any passat són molt gràfiques. Entre gener i març de 2008, la Cecot va registrar 1.023 currículums, un 65% més que al mateix període de l’any anterior. En canvi, les ofertes de feina registrades van caure un 16%, de 606 a 556.

“Detectem un increment molt gran, que no es correspon amb les dades de les Oficines de Treball de la Generalitat”, va explicar el secretari general de la Cecot, David Garrofé, que va assenyalar la caiguda de la construcció com a principal font d’aquest augment. Les dades d’Infojobs, una borsa de treball virtual, indiquen que a Catalunya es van inscriure 1.599 ofertes del sector de la construcció el primer trimestre de 2008, quan l’any passat van ser 2.771, un 42% per damunt.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
ECONOMIA

Preacord d’ERO a Vodafone, que es sotmetrà a votació de la plantilla

Barcelona
ECONOMIA

Barcelona ha executat el 47% dels 276 milions que gestiona dels Next Generation

Barcelona

El cost de la vida creix un 0,6% el juny a la demarcació

girona
ECONOMIA

Inici de la campanya de la pera a Ponent, amb una previsió de 15.000 tones

Els Alamús
economia

Els congressistes gaudiran de promocions i descomptes al comerç local

girona
economia

La Fundació Habitatge Social alerta del risc de la manca d’habitatge social

Barcelona
Economia

El govern acorda un préstec amb el BEI per fer 4.300 pisos de lloguer social

barcelona
Economia

La compravenda d’habitatges cau un 24,5% al maig

barcelona
Husamm Dabbagh
FUNDADOR DE BIOPHENOLICS

“Hem creat l’eina contra l’envelliment prematur”