Economia

Nylstar reprèn la producció per fabricar 80 tones de fils

La fàbrica Nylstar de Blanes ha tornat a engegar les màquines aquest dimecres per produir 80 tones de fil, segons ha informat l’ACN. Això ha sigut possible gràcies a una línia de crèdit que ha avançat un dels interessats en comprar la fàbrica. De moment, s’ha començat a produir el fil de Nylon 6.6, que és un tipus de material tèxtil molt tècnic. El dijous es posaran en funcionament més màquines per fer més fils de Nylon que només es fan a la fàbrica centenària de Blanes.

La represa de l’activitat arriba mig any després que els propietaris de Nylstar presentessin un concurs voluntari de creditors per tancar l’empresa. Ho feien tres setmanes després de retirar un ERO que havia de fer fora a 24 treballadors i garantir la viabilitat l’empresa.

Per ara, la plantilla de l’empresa s’ha ajustat amb una quarantena de treballadors. Xavier Cherino, el president del Comitè de Nylstar, confia que hi hagi més contractacions si la “demanda i la producció van a més”. L’objectiu és arribar als 80 treballadors que hi havia en el moment del tancament de la factoria. D’altra banda, Cherino ha remarcat que encara estaria estudiant els costos de producció i de manteniment que té l’antiga Safa.

Un any i mig d’inestabilitat

L’activitat de Nylstar estava aturada des del novembre del 2022 a causa de l’encariment del preu de l’energia. De fet, els responsables de la fàbrica asseguraven que hi havia un sobrecost de 2,2 milions d’euros. Malgrat tot, des de principis del 2022 la plantilla estava immersa en un ERTO que afectava al 90% dels treballadors.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia