Economia

El grup Simon posarà en marxa una nova factoria al Marroc

Material Elèctric

El fabricant català de material elèctric Simon ha iniciat la construcció d'una segona planta a Tànger (Marroc) que li permetrà manufacturar els productes de més valor afegit i sèries més curtes que fabricats a l'Estat espanyol es disparen de preu. Si bé la producció actual de la factoria marroquina es destina al seu mercat intern, la nova serà per a l'exportació, bàsicament a Espanya i a Europa.
Xavier Torra, director general de la companyia, propietat de la família Simon, va exposar ahir que aquests tipus de productes no permeten la seva producció automatitzada i que acoblar-los manualment a Espanya té un elevat cost de mà d'obra, per la qual cosa és millor produir-los fora.

Amb una superfície de 6.000 metres quadrats, l'actual centre de producció de Tànger es va posar en marxa l'octubre del 2005, en substitució de l'antiga planta de Casablanca, el primer enclavament exterior d'aquesta multinacional catalana que va arribar al país marroquí el 1998.

Dimensió adequada
En l'actualitat el grup Simon té 12 centres de producció a l'Estat i 13 més repartits arreu del món. "Amb aquesta estructura –explica Torra– el grup ha assolit la dimensió necessària" per garantir el futur i "ara el que toca és consolidar el que tenim".

La companyia ha tancat el 2007 amb un creixement global de la facturació del 12% respecte a l'exercici anterior, cosa que respon sobretot a l'empenta de les vendes a l'estranger, i aspira a augmentar aquesta xifra en dos dígits, fins a acostar-se als 380 milions el 2008. Al mercat intern, el negoci va rutllar arrossegat per l'evolució del sector de la construcció i va millorar un 7,5%.

Aturada a l'Estat
No obstant, les perspectives no són bones perquè el nombre de vivendes inicials tornarà a ser d'unes 500.000, és a dir, a nivells de fa 3 o 4 anys. En aquest escenari el grup pronostica un creixement vegetatiu del negoci estatal del voltant del 3,5%. La caiguda de la demanda comportarà la no renovació del contracte d'uns 200 treballadors eventuals i la jubilació anticipada de 50 més, d'una plantilla total a l'Estat de prop de 1.500 persones.

Pel 2008, entre d'altres projectes, la firma catalana també posarà en marxa els centres de Rússia i l'Índia i una nova seu en el districte barceloní de Sant Andreu. A més, acaba de comprar un edifici d'oficines a Xangai.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.