Economia

Empresonen un dels estafadors de la immobiliària que venia pisos de protecció oficial ja assignats

Economia

Un dels detinguts com a presumptes autors d'una estafa de més de 600.000 euros per la venda fraudulenta de pisos de protecció oficial ja adjudicats a Barcelona, ha ingressat aquest divendres a presó sense fiança.

Es tracta de José F.G., un espanyol de 64 anys amb antecedents per estafes i delictes contra el patrimoni. Va ser detingut el dimarts amb Maria D.P., una romanesa de 38 anys. Els dos eren administradors d'una agència immobiliària en el districte de Nou Barris que oferia pisos de protecció oficial ja adjudicats i que no eren de la seva propietat.

Posaven anuncis d'aquest tipus de pisos sense haver de passar per un concurs públic, pisos de 70 m² amb tres habitacions, un bany, una cuina i una plaça d'aparcament per 155.000 euros. L'empresa, situada al districte de Nou Barris, operava amb els noms de Bella Direct SL i Wilson Bay, i els pisos pertanyien a promocions del carrer de la República Argentina, l'avinguda de Vallcarca, el carrer Deià i la Via Favència.

La policia ha rebut fins al moment 32 denúncies de víctimes, majoritàriament de joves, que haurien contactat amb aquesta empresa i iniciat els tràmits pertinents per a la compra d'un d'aquests habitatges.

Els Mossos no descarten que el número de persones estafades augmenti ja que algunes de les denúncies interposades fins ara es remunten al setembre de l'any passat. En aquest cas, les víctimes no havien interposat denúncia perquè esperaven el lliurament del pis per al segon semestre d'aquest any.

Segons aquestes denúncies, els pisos, tots situats a Barcelona, pertanyien a promocions del Patronat Municipal de l'Habitatge, com les que hi ha al número 104 del carrer de la República Argentina i el 99 de l'avinguda de Vallcarca; de l'Institut Municipal d'Urbanisme, com els del número 31 del carrer Deià, i els que té l'INCASÒL en fase final de construcció al número 298-312 del carrer Via Favència.

Els detinguts són José G. F., de nacionalitat espanyola i 64 anys, i Maria D. P., de nacionalitat romanesa i 38 anys, tots dos amb domicili a Barcelona. Els Mossos els van arrestar dimarts passat, 8 de juliol, després de tenir coneixement que serien els presumptes autors d'aquesta estafa immobiliària.

'Modus operandi'
Els administradors de la immobiliària posaven anuncis d'habitatges a preus molt per sota del mercat sota l'epígraf ''Ocasió única'', pisos de protecció oficial però sense que els compradors s'haguessin de sotmetre als requisits del concurs públic.

Les víctimes contactaven amb l'empresa a través del telèfon que apareixia a l'anunci i posteriorment mantenien una reunió amb els administradors, els dos detinguts, a la mateixa seu de l'empresa. En alguns casos s'assabentaven d'aquesta oferta a través del boca-orella. En aquest primer contacte, els suposats estafadors explicaven als interessats que els pisos tenien un cost molt baix perquè pertanyien a promocions d'habitatges de protecció oficial destinades a compradors que no havien de participar en un sorteig per adquirir-les.

Un cop els havien convençut, els informaven de les condicions econòmiques per adquirir l'habitatge, que consistien a avançar diversos pagaments fins a la data de lliurement del pis. Els interessats acabaven pagant una entrada d'entre 15.000 i 30.000 euros per un pis que ja disposava de titular i que no era propietat de l'empresa que li estava venent. De fet, la titularitat dels pisos corresponia al Patronat Municipal de l'Habitatge, l'Institut Municipal d'Urbanisme i l'INCASÒL, empreses de titularitat pública que es presentaran com a part afectada en aquest procés.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.