Economia

Solbes diu que el sostre de despesa per al 2009 és l'adequat per a un període de "profunda desacceleració"

El vicepresident segon del govern i ministre d'Economia i Hisenda, Pedro Solbes, ha reiterat que el sostre de despesa per al 2009 i l'objectiu d'estabilitat pressupostària per als tres anys vinents són "els adequats" per a un moment de "profunda desacceleració" econòmica.

Durant el debat al Congrés per a l'aprovació dels pressupostos de l'Estat per al 2009, després del rebuig del Senat, Solbes ha explicat que l'actual context econòmic és "substancialment diferent" del marc dels objectius pressupostaris d'anys anteriors.

Per Solbes, l'objectiu que s'ha marcat el govern és "l'adequat" en un context en què l'economia espanyola creixerà a l'entorn d'un 2% al final de l'any. "Estem convençuts que en les circumstàncies actuals cal ser rigorosos amb la despesa pública", ha dit.

A més, ha recordat a la cambra que, com a conseqüència d'aquest objectiu d'estabilitat pressupostària, el sostre de despesa que s'ha fixat el govern espanyol per elaborar els pressupostos generals de l'Estat (PGE) per al 2009, que suposa un increment d'un 5% respecte a l'any passat, és també l'adequat i està en línia amb el creixement del PIB nominal.

Segons Solbes, aquest sostre de despesa demostra la "disciplina pressupostària" que vol portar a terme el govern i permet, entre altres coses, que actuïn els estabilitzadors automàtics per fer front a l'ajust econòmic. "El govern presenta l'objectiu que correspon a la situació actual combinant el rigor pressupostari amb el marge de maniobra", ha dit.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Unió Europea

Brussel·les podria multar la xarxa social X per incomplir la Llei de serveis digitals

Barcelona
economia

En marxa el sistema per nodrir d’energia elèctrica els vaixells de la zona de contenidors del Port de Barcelona

Barcelona
economia

Els preus s’apugen sis dècimes a les comarques gironines al juny

girona

Impuls per activar la primera fase del canal Xerta-Sénia a finals d’any

Xerta
economia

Els usuaris del metro creixen un 6% al maig, i superen els 43 milions

Barcelona
turisme

Casa Batlló rep 1,5 milions de visitants el 2023 i supera els 50 milions de facturació

barcelona
política

Catalunya lidera la captació de fons Next Generation a l’Estat

barcelona

Granollers activa un pla per promoure el comerç urbà

Granollers

Eurecat i GironaHub impulsen la generació de start-ups tecnològiques

GIRONA