Economia

Fiatc entra a Algèria de la mà del grup públic CAAT

Assegurances

Fa temps que l'asseguradora catalana Fiatc té la vista posada en els mercats exteriors. Després d'una rigorosa anàlisi dels possibles socis, l'empresa pública algeriana CAAT ha estat l'escollida, de manera que aquest país nord-africà serà el banc de proves de les ambicions internacionals de Fiatc. CAAT i el grup català crearan una societat conjunta per treballar a Algèria els rams de vida i salut.
Així ho ha explicat el president de Fiatc, Joan Castells, durant la presentació de resultats. El 2007 ha estat un any espectacular per al grup, ja que ha aconseguit multiplicar per tres el seu benefici net, fins als 25 milions d'euros.

Sinistralitat a la baixa
El més important és que aquest resultat no ha sigut fruit de cap operació extraordinària sinó que ha sigut possible gràcies al dia a dia del negoci. "La clau ha sigut la bona evolució de la sinistralitat, que ha baixat del 81% al 77%", indica Castells. I és que qualsevol canvi en aquest percentatge té un impacte molt gran en els resultats.

És per això que l'asseguradora cada cop fila més prim i selecciona de manera més acurada els clients del grup i els productes que ofereix. Castells ha posat com a exemple el ram de cotxes. "Amb cada nou client mirem el seu historial d'accidents, cosa que no totes les companyies fan. Si és net oferim un preu i, si no, l'apugem o fins i tot preferim no donar el servei".

Fiatc va tancar l'any amb un volum de primes de 487 milions. Destaquen els increments en els rams de vida, salut i multiriscos. Per a aquest any i tenint en compte que el grup "no podrà millorar gaire més la gestió de la sinistralitat", s'espera que els resultats es mantinguin o fins i tot estiguin una mica per sobre.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.