Economia

El govern espanyol aprova una partida de 201,3 milions pel Pla d'ocupació

El govern espanyol ha aprovat una partida de 201,3 milions d'euros per engegar el Pla d'ocupació dissenyat per a recol·locar els desocupats, principalment els procedents del sector de la construcció com a conseqüència de la desacceleració econòmica.

Segons el repartiment proposat avui pel ministeri de Treball i Immigració, Andalusia rebrà 47,8 milions d'euros, el 23% dels 201 milions d'euros destinats al pla urgent de recol·locació d'aturats del govern espanyol. Catalunya, en el segon lloc de la llista dels beneficiaris, percebrà 20,2 milions, el 9,9%. El País Valencià cobrarà 16,4 milions, el 7,9%.

Per contra, les comunitats menys beneficiades són La Rioja (806.444 euros), Cantàbria (1,7 milions) i Navarra (1,9 milions).

El ministre de Treball i Immigració, Celestino Corbacho, ha afirmat que li sembla "raonable" que el programa tingui "vocació de permanència" mentre la conjuntura no canviï de signe totalment i que no es limiti a un any. En aquest sentit, ha afirmat que "lluitarà el que hagi de lluitar amb els temes de caràcter econòmic" per a garantir aquesta permanència.

D'altra banda, Corbacho s'ha mostrat partidari que les comunitats autònomes tinguin "un marge molt ampli de llibertat" en la gestió de les ajudes incloses en el pla de recol·locació, per a adoptar les polítiques d'ocupació més adequades amb les seves peculiaritats, de manera que l'Estat es limiti a "prendre mesures" i "augmentar l'eficàcia" de les polítiques desenvolupades.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.