ECONOMIA
La fira de vins Territori Pissarra, el 14 d’octubre a Colera
Colera acollirà el proper 14 d’octubre la segona edició de la fira de vins Territori Pissarra, el certamen que va néixer l’any passat i que es va desenvolupar conjuntament amb la Festa de la Verema de la DO Empordà. L’activitat, co-organitzada pel Celler Hugas de Batlle i Territori Pissarra, comptarà enguany amb la participació de divuit cellers de les regions vitivinícoles de l’Empordà, Priorat, Penedès i Llenguadoc-Rosselló. Aquesta es desenvoluparà entre les 2/4 de 12 del matí i 2/4 de 9 del vespre ininterrompudament al Passeig Marítim. Segons explica el coorganitzador, Eduard Hugas de Batlle, un dels objectius de la fira és “posar Colera al mapa” i “remarcar aquest municipi i l’Empordà com un gran territori vitivinícola de passat, present i, si el canvi climàtic ho permet, de futur”.
El viticultor també es mostra optimista i espera “igualar” o fins i tot “millorar” les xifres d’assistència de l’anterior edició, malgrat aleshores es van aprofitar les sinergies de la Festa de la Verema i que es va celebrar en temporada d’estiu.
Esther Pujol exposa que la fira servirà per “donar a conèixer els vins que resulten d’una viticultura amb sòl pissarrós i posar en valor els vins de terrer”. En aquest sentit, la co-organitzadora relata com “els vins de pissarra tenen unes característiques molt concretes com ara que són intensos, golosos i amb força grau alcohòlic, fruit de l’alta concentració en sucres”.
L’alcalde de Colera, Lluís Bosch, qualifica de “molt importants” les activitats programades al seu municipi i diu sentir-se “orgullós” d’acollir els actes de Territori Pissarra. Bosch desitja que es mantingui “molts anys” i es pugui ampliar en un futur la programació. El batlle es mostra optimista pel que fa a l’assistència de públic i espera una elevada xifra de participants a uns actes que compten amb el suport del consistori.
A l’edició d’enguany per part de la regió vitivinícola de l’Empordà hi seran presents: Celler Cooperatiu d’Espolla, Celler Gerisena, Celler Hugas de Batlle, Celler Mas Pòlit, Espelt Viticultors, La Vinyeta, Mas Llunes, Somni d’Istiu, Vinyes d’Olivardots i Vinyes dels Aspres.
Del Llenguadoc-Rosselló: Domaine du Traginer i La Tour Vieille. Del Penedès: Orda Vins. Del Priorat: Celler Burgos Porta, Clos Pachem, Costers del Priorat, Perinet i Sandra Doix.
També hi hauran petites mostres del Celler Martín Faixó (DO Empordà) i Mas d’en Gil (Priorat). La jornada tindrà l’acompanyament musical d’Alverd Oliva (12:00h) i Els Barbuts de Sant Esteve de les Roures (17:30h).
Els restaurants de Colera també hi participaran amb l’elaboració de diverses tapes que es podran consumir a la fira. El tiquet per fer tastos als expositors dels cellers tindrà un preu de 20 euros (copa de vi inclosa i descompte de 5 euros per a la compra d’ampolles). Es podran assaborir els vins dels divuit cellers participants sense límit de degustacions.