Economia

El Corte Inglés estudia ampliar el centre de plaça Catalunya amb dos edificis annexes

El Corte Inglés planeja ampliar el seu centre de plaça de Catalunya a Barcelona amb dos edificis annexes al carrer Fontanella, que permetria al centre comercial disposar de 5.000 metres quadrats més d'exposició al públic, segons han informat a Efe fonts del sector immobiliari.

Per a això, El Corte Inglés manté negociacions amb Caixa Catalunya per a la compra d'un edifici contigu al carrer Fontanella 5-7, que s'uniria a un altre edifici que el grup va adquirir fa tres anys al Banc Sabadell, a Fontanella, 9.

Abans de les últimes eleccions municipals, El Corte Inglés ja va presentar una pregunta tècnica a l'Ajuntament de Barcelona sobre el volum d'edificabilitat que li permetrien adquirir a l'illa de cases en cas de portar-se a terme una ampliació, pregunta a la qual el consistori encara no ha respost.

Una seu emblemàtica
L'edifici contigu a El Corte Inglés al carrer Fontanella, el número 5-7, pertany a Caixa Catalunya i en ell es troba situada la primera oficina que va obrir aquesta caixa a Barcelona i de fet va ser la primera seu de l'entitat, si bé ara allotja oficines de filials com Factorcat o Caixa Catalunya Gestió a les plantes superiors.

Per tant, es tracta d'un edifici emblemàtic per a la caixa, el que està dificultant el tancament de l'operació per les pretensions de preu i ha refredat l'interès del gegant del comerç espanyol, segons fonts coneixedores d'aquests contactes.

Portaveus d'El Corte Inglés han declinat fer declaracions, però les mateixes fonts immobiliàries han explicat que ara s'inicia el moment més propici per a la futura ampliació, ja que ja s'ha aprovat el nou Pla Territorial Sectorial d'Equipaments Comercials (PTSEC) 2006-2009.

Aquesta normativa de la Generalitat permet ampliar grans superfícies fins a en 5.000 metres quadrats de superfície comercial neta, si han passat més de vuit anys des de la inauguració de l'establiment o l'última reforma, el que suposaria un increment d'entre 8.000 i 10.000 metres quadrats de superfície bruta.

El segon edifici
El següent edifici, al costat del de Caixa Catalunya, és el número 9, i ja és propietat d'El Corte Inglés des de fa tres anys quan el va comprar al Banc Sabadell, que el va vendre al grup que presideix Isidoro Álvarez dins del paquet d'immobles no estratègics provinents del recent adquirit Banco Atlántico.

En aquell moment El Corte Inglés va pagar al Banc Sabadell 17 milions d'euros per comprar un edifici de 4.500 metres quadrats que ha estat tancat fins ara, tal com expliquen fonts immobiliàries que van assessorar aquesta transacció.

El pla d'expansió d'El Corte Inglés en aquesta zona estratègica de Barcelona té com a objectiu ampliar els espais comercials de plantes inferiors, sobretot la zona de supermercat i també el racó del 'gourmet', segons les fonts consultades.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Noel creix un 16 per cent el 2023 i factura 638 milions d’euros

SANT JOAN LES FONTS
ECONOMIA

La plantilla de Vodafone accepta el preacord sobre l’ERO per a 898 persones

Barcelona
Economia

L’FMI eleva al 0,9% la previsió de creixement de l’eurozona per al 2024

Barcelona
ECONOMIA

Tarragona crearà miradors turístics digitals a la ciutat

Tarragona
Economia

Foment eleva fins a 42.500 milions el dèficit d’inversió en infraestructures

barcelona
Estat espanyol

Talgo rep una oferta de fusió de la txeca Skoda Transportation

Barcelona
ECONOMIA

Solsona i Cardona impulsen el relleu generacional en comerços

Solsona
ECONOMIA

Preacord d’ERO a Vodafone, que es sotmetrà a votació de la plantilla

Barcelona
ECONOMIA

Barcelona ha executat el 47% dels 276 milions que gestiona dels Next Generation

Barcelona