Economia

L'Euribor s'enfila fins al 5%, un índex que no es registrava des del desembre del 2000

El descontrol sobre el comportament dels preus a la zona euro, afegit a la manca de confiança que plana en el mercat interbancari davant la poca liquiditat de les entitats financeres, ha fet que l'Euríbor a un any hagi arribat aquest dijous a la subhasta del mercat interbancari al 5%, per primera vegada des del 5 de desembre del 2000, que va tancar amb el 5,025%.

L'Euribor és un dels indicadors més utilitzats per calcular les quotes de les hipoteques amb tipus d'interès variable i per tant és un índex que s'ha de revisar periòdicament i que determina la disponibilitat de recursos de les famílies que s'han compromès a pagar una quota mensual per l'adquisició de l'habitatge.

Continua pujant
Per saber el resultat final de l'Euribor d'aquest mes de maig encara s'han de celebrar sis subhastes de préstecs de diners entre les entitats financeres en el mercat interbancari. Tot i això, per l'evolució diària registrada fins a aquest dijous, tot fa preveure que l'indicador final que resulti quan s'acabi el mes serà més elevat que el registrat al mes d'abril, que va ser del 4,820%. De moment, amb el resultat dels primers 21 dies del mes de maig, l'Euribor d'aquest mes està situat en el 4,96%.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.