Economia

Bona collita d’avellana gironina que arriba a les 1.000 tones

La calor inusual del mes d’octubre ha frenat la que, en general, ha estat una bona collita d’avellana a les comarques gironines, segons explica l’Acn. La sequera no ha afectat aquest fruit, ja que la quantitat d’aigua que necessita és baixa. De fet, només amb un “punt de suport d’aigua” a l’arrel del tronc n’hi ha prou, però la calor sí que ha “fet mal”. El president d’avellana de Brunyola comarques gironines, Albert Horta, explica que “el que vol l’arbre és fred i glaçades i no estar a 30 graus a l’octubre”. Segons l’Acn, això ha fet que la qualitat d’algunes avellanes se’n ressentís i s’han acabat descartant. Amb tot, Horta es mostra satisfet de com ha anat la collita, però lamenta les dificultats que tenen per poder vendre a un “preu just” el producte.

Unes 1.000 tones d’avellana s’han recollit aquest any a les comarques gironines. La gran majoria es consumiran a Catalunya, ja sigui torrada, sense torrar o com a base per altres elaboracions com crema d’avellanes o, fins i tot, torró. La d’aquest any no ha estat una mala collita, si bé l’episodi de calor de principis d’octubre no ha ajudat i alguns fruits s’han hagut de descartar. El problema és que la copa de l’arbre pateix especialment amb les altes temperatures i s’acaba fent malbé.

Per contra, les pluges de primavera es van allargar fins passat el juny i això va permetre mantenir a ratlla la calor i per tant afavorir una bona producció. I és que la sequera no és un problema per l’avellana, ja que es tracta d’un fruit que no necessita una gran quantitat d’aigua. Horta explica que només amb un punt de suport a la base durant el mes d’agost n’hi ha hagut prou.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

El sector de la garrofa planta cara a la marginalitat

Barcelona
Montserrat Peñarroya
Experta en màrqueting digital i negocis digitals, autora d’”Estratègies d’èxit per a empreses culturals”

“L’associació ajuda l’empresa cultural a sobreviure”

Sabadell
DE MEMÒRIA

Virtuts

PROFESSOR DE POLÍTICA ECONÒMICA DE LA UB (1967-2016)
Informació especial

La compatibilitat del delegat de protecció de dades amb altres càrrecs

Rebled Bellvehí Advocats
Informació especial

Ensopegar amb la mateixa pedra

Advocada del despatx Lleal Tulsà Assessors
Unió Europea

L’economia europea creix una dècima per sota del previst

tecnologia

El cap de Telegram diu que l’acusen de “delictes comesos per tercers”

barcelona
Economia

Aval del BCE a l’opa del BBVA sobre el Banc Sabadell

barcelona

JARC estima pèrdues de fins al 90% a la vinya de la Terra Alta per la sequera

gandesa