Economia

A la recerca de pisos buits a Sabadell

Immobiliari

El 7% dels pisos que s'han construït a Catalunya des del 2000 fins a l'any passat són de protecció oficial. Aquesta és una xifra que Sabadell supera amb escreix, ja que segons dades municipals el 24% de les vivendes aixecades en aquest període a la capital vallesana tenen algun tipus de protecció.
Les últimes xifres de la Generalitat -que comprenen des del 2003 fins al primer semestre del 2007- corroboren aquest lideratge, ja que assenyalen que el 19,3% dels pisos nous són protegits.

Sabadell ha esdevingut els últims anys un municipi especialment actiu en el camp de la vivenda social i el Pacte Nacional per l'Habitatge hi és vist com un instrument que facilitarà el creixement d'aquest segment residencial. "Equilibrarà el mercat lliure i el mercat protegit d'habitatge amb eines que permetran modular l'oferta de sòl lliure amb reserves importants per a la construcció d'habitatge social", explica a l'AVUI Joan Carles Sánchez, regidor d'Urbanisme de Sabadell.

Àrees residencials estratègiques
Entre les mesures incloses al Pacte que l'Ajuntament de la localitat vallesana té previst aprofitar hi ha les anomenades àrees residencials estratègiques, unes zones de ràpida urbanització on el 50% de la vivenda que es construeixi haurà de tenir algun tipus de protecció. "Cal veure de quina manera creixeran aquestes àrees i quins serveis bàsics tindran, per no perdre qualitat de vida i evitar una certa marginació d'aquests nous barris", avisa el regidor d'Urbanisme de Sabadell.

El municipi pretén també impulsar la construcció d'habitatges de protecció oficial de lloguer, encara que el projecte estrella a mitjà i llarg termini és que l'Ajuntament llogui els pisos buits per rellogar-los després a un preu social. "Es garanteix la viabilitat econòmica i la funció social de les diferents promocions a llarg termini", indica Sánchez. Aquesta iniciativa, que de fet s'inspira en les polítiques en matèria d'habitatge engegades pel govern de la Generalitat, buscarà incentivar els propietaris de pisos tancats perquè els treguin al mercat. "Continuem buscant respostes perquè tots els ciutadans puguin accedir a un habitatge, i per això ara potenciarem la sortida al mercat de pisos desocupats com una nova eina per impulsar polítiques d'habitatge social", assegura el regidor d'Urbanisme.

Empresa Pública
Bona part de les polítiques d'habitatge del municipi s'impulsen mitjançant l'empresa pública Vimusa, que està controlada per l'Ajuntament. En l'últim mandat Vimusa va construir un total de 1.153 vivendes protegides i en aquest preveu aixecar-ne 1.000 per al mercat de lloguer i 700 per al de compra. La gent jove és el segment principal al qual estan dirigides aquestes polítiques, encara que també beneficiïn altres col·lectius amb dificultats.

Finalment, l'Ajuntament de Sabadell també compta amb operadors privats en el moment de dissenyar la seva política pública de vivenda. Un exemple d'això són els solars atorgats al grup privat Cevasa per tirar endavant promocions socials de lloguer. "D'aquí a tres anys es materialitzarà el resultat de les polítiques iniciades per l'Ajuntament i la ciutat podrà comptar amb 600 habitatges protegits més", assenyala Donato Muñoz, director general de l'empresa.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
ECONOMIA

Solsona i Cardona impulsen el relleu generacional en comerços

Solsona
ECONOMIA

Preacord d’ERO a Vodafone, que es sotmetrà a votació de la plantilla

Barcelona
ECONOMIA

Barcelona ha executat el 47% dels 276 milions que gestiona dels Next Generation

Barcelona

El cost de la vida creix un 0,6% el juny a la demarcació

girona
ECONOMIA

Inici de la campanya de la pera a Ponent, amb una previsió de 15.000 tones

Els Alamús
economia

Els congressistes gaudiran de promocions i descomptes al comerç local

girona
economia

La Fundació Habitatge Social alerta del risc de la manca d’habitatge social

Barcelona
Economia

El govern acorda un préstec amb el BEI per fer 4.300 pisos de lloguer social

barcelona
Economia

La compravenda d’habitatges cau un 24,5% al maig

barcelona