Economia

Els treballadors de Mercedes Benz es mobilitzen contra el tancament de la planta de BCN

La jornada ha començat amb la concentració a les portes de la planta, des d'on es dirigiran a la seu del districte

El comitè d'empresa de Mercedes-Benz comença aquest dimarts la primera jornada de vaga contra la decisió de l'empresa de tancar la factoria que hi ha ubicada a la ciutat de Barcelona.
Aquestes mobilitzacions obligaran la planta de Vitòria a suspendre tota la producció durant almenys dos dies, per la falta de subministrament que hauria de rebre procedent de Barcelona. Els treballadores demanen un replantejament de la decisió.

El comitè d'empresa reclama a Mercedes-Benz que reconsideri la seva decisió de tancar la planta del barri de Sant Andreu de Barcelona, que dóna feina a unes 420 persones. A mes, el comitè critica, per "falta de garanties" la proposta de l'empresa, sobretot pels plans d'externalització de l'activitat i per la creació d'una aliança amb Estampaciones Sabadell, una empresa que, segons els sindicats, té problemes des de fa temps.

La jornada de mobilitzacions ha començat amb la concentració dels treballadors a les portes de la planta, des d'on es dirigiran fins a la seu del districte de Sant Andreu. Posteriorment, la plantilla té previst traslladar-se fins a la plaça Urquinaona, on començarà un segon recorregut a peu pels carrers de Barcelona que acabarà a la plaça Sant Jaume amb el lliurament d'un manifest a la Generalitat.

Les mobilitzacions d'avui són el tret de sortida a nou jornades de vaga que es faran els dies 17, 18, 19, 23, 24, 25, 30 i 31 d'octubre, segons han informat fonts sindicals.

Anunci oficial
Mercedes-Benz va anunciar el passat 5 d'octubre que tancava la seva històrica planta de Barcelona, una de les últimes situades al terme municipal de la Ciutat Comtal. També va informar que recol·locaria 258 empleats en la nova societat a risc compartit amb Estampaciones Sabadell, que es preveu posar en marxa a final d'any a Esparreguera.

Per a la resta de treballadors, ofereix l'opció de traslladar-se a la fàbrica de Vitòria, d'encarregar-se de part de la producció a través dels nous proveïdors o jubilacions anticipades.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
ECONOMIA

Preacord d’ERO a Vodafone, que es sotmetrà a votació de la plantilla

Barcelona
ECONOMIA

Barcelona ha executat el 47% dels 276 milions que gestiona dels Next Generation

Barcelona

El cost de la vida creix un 0,6% el juny a la demarcació

girona
ECONOMIA

Inici de la campanya de la pera a Ponent, amb una previsió de 15.000 tones

Els Alamús
economia

Els congressistes gaudiran de promocions i descomptes al comerç local

girona
economia

La Fundació Habitatge Social alerta del risc de la manca d’habitatge social

Barcelona
Economia

El govern acorda un préstec amb el BEI per fer 4.300 pisos de lloguer social

barcelona
Economia

La compravenda d’habitatges cau un 24,5% al maig

barcelona
Husamm Dabbagh
FUNDADOR DE BIOPHENOLICS

“Hem creat l’eina contra l’envelliment prematur”