Economia

Davant la crisi, les immobiliàries potenciaran el seu negoci patrimonial per davant de la venda d'habitatges

Les immobiliàries potenciaran els anys vinents el seu negoci patrimonial en detriment de la promoció residencial, com a conseqüència de l'actual conjuntura econòmica, segons un informe de la consultora DBK.

Per aquesta raó, les companyies immobiliàries buscaran refugi en el mercat de lloguer d'oficines, que ha mantingut una trajectòria de creixement sostingut, fonamentat en la fortalesa de la demanda, amb un creixement mitjà anual del negoci del 7,2% entre 2004 i 2007, fins a arribar als 3.850 milions l'any passat.

Madrid va concentrar el 2007 més del 57% del volum de negoci total, amb una xifra d'una mica més de 2.200 milions d'euros, mentre que el lloguer d'oficines a Barcelona va suposar més de la quarta part del volum de negoci agregat a escala nacional, que va totalitzar aquell any uns 1.020 milions d'euros.
Segons l'informe de DBK, el marc competitiu estarà determinat a mig termini per la desacceleració econòmica, que previsiblement es traduirà en un descens de l'absorció neta d'oficines.

Així, el previsible fre de la demanda empresarial, al costat de la finalització d'importants projectes d'edificis d'oficines en curs a Madrid i Barcelona, podria provocar un augment de les taxes de desocupació i, a mitjà termini, una correcció a la baixa de les rendes, sobretot en els districtes de negocis de les grans ciutats.

En aquest escenari, la consultora espera taxes de creixement dels ingressos decreixents durant el període 2008-2009. Així, el volum de negoci total podria assolir xifres pròximes als 4.000 milions d'euros el 2008 i als 4.075 milions d'euros el 2009.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.