Economia

Sarkozy vol que la UE imposi la integració als immigrants

Aprendre la llengua del país i comprometre’s amb els valors europeus, com la tolerància i la igualtat de gènere, serà una obligació imposada pel contracte d’integració que hauran de firmar tots els immigrants extracomunitaris que vulguin viure a la Unió Europea (UE). Això si el president francès, Nicolas Sarkozy, se’n surt amb la seva i aconsegueix convèncer els seus homòlegs europeus amb aquesta proposta per endurir la política d’immigració de la UE, que es va filtrar ahir i que també preveu una ràpida implantació dels visats biomètrics.

La mà dura amb els immigrants s’estén i Sarkozy s’ha decidit a liderar aquesta ofensiva per blindar les fronteres europees als sensepapers, aprofitant la presidència de torn francesa de la UE, que comença l’1 de juliol.

Globus sonda
Ahir, un mes abans, l’Elisi ja va llançar el primer globus sonda, quan a Brussel·les encara no s’han recuperat de la indigestió provocada per la llei Berlusconi, que fa de la immigració irregular un delicte, i molts europeus encara no han paït la dràstica llei d’expulsions acordada fa deu dies, que permetrà als Vint-i-set tancar en camps de detenció els sensepapers fins a un any mig.
Sarkozy admet que la UE necessita l’arribada d’immigrants per “raons econòmiques i demogràfiques”, però alerta que “no té els mitjans per rebre amb dignitat tots els que veuen en la UE El Dorado”. Per això, vol persuadir els socis perquè seleccionin plegats quins poden entrar a la UE i quins no, i restringeixin els permisos als que tinguin les qualificacions que requereix el mercat de treball. I, un cop a dins, rebre’ls amb classes obligatòries de la llengua del país d’acollida i imposar-los un “contracte d’integració”.

També proposa una ràpida implantació dels visats biomètrics a tota la UE i, en la línia de la nova directiva comunitària de retorn, tancar “acords de readmissió” amb els països emissors d’immigració irregular, com el Marroc, Pakistan i Turquia, usant “tots els instruments diplomàtics i comercials” que calgui en la negociació. I és que la UE només aconsegueix expulsar 1 de cada 3 sensepapers. La Comissió no va comentar el document de l’Elisi, publicat ahir pel Financial Times.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.