Economia

Viure és un 2,7% més car

Les dades indiquen que entre els motius que justifiquen l'encariment hi ha l'augment de preus en hotels i restaurants

Ha començat la temporada d'estiu. I gràcies a ella, entre d'altres motius, viure és avui un 2,7% més car que dotze mesos enrere. Si més no, així ho indiquen les dades facilitades ahir per l'Institut Nacional d'Estadística (INE), segons les quals l'Índex de Preus de Consum (IPC) ha pujat només el mes de juny un 0,3% a Catalunya.

Aquest percentatge situa la inflació acumulada des de principis d'any en el 2,1% i la interanual (de juny del 2006 a juny d'aquest any), en el 2,7%, una dècima mes que al maig i tres dècimes per sobre de la mitjana estatal.

Les dades recollides indiquen que entre els motius que justifiquen que el cost de la vida augmenti a Catalunya hi ha, principalment, l'inici de la temporada turística d'estiu que fa apujar els preus dels hotels, cafès i restaurants (0,6% en l'últim mes), del transport i les comunicacions (0,4%) i del parament de la llar (0,7%).

En el conjunt de l'Estat, l'IPC es va incrementar un 0,2% el juny, la inflació acumulada es va situar en el 2% i la taxa interanual va augmentar una dècima fins al 2,4%, la taxa més baixa d'un mes de juliol des del 1999.

Per demarcacions, Barcelona ha registrat la mateixa taxa que en el conjunt de Catalunya amb un increment mensual de tres dècimes i un índex interanual del 2,7%. L'IPC ha pujat a Lleida i Girona un 0,3% el juny, mentre que les seves taxes interanuals se situen en el 2,6% i el 2,5% respectivament. Per la seva part, les dades de Tarragona han coincidit amb la mitjana estatal, amb un augment de preus de dues dècimes el juny i una inflació interanual del 2,4%.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.