Economia

ECONOMIA

Mor l’empresari de Cornellà Dámaso Martínez, fundador de la multinacional Eninter

Va ser guardonat per l’Ajuntament i era molt estimat al poble ja que també patrocinava la UE Cornellà

El reconegut empresari Dámaso Martínez, president i fundador de l’empresa Eninter, va morir diumenge als 73 anys a Cornellà de Llobregat, segons va confirmar l’Ajuntament del municipi. Eninter, líder en el disseny i manteniment multimarca del sector dels ascensors, va sorgir com una empresa familiar i ha mantingut sempre la seu principal a Cornellà però ara té, a més, presència pràcticament a tot l’Estat espanyol i en més de 25 països i en quatre continents. Just aquest 2023 s’està celebrant el 50è aniversari de l’empresa. Fa deu anys, coincidint amb el seu 40è aniversari, va ser guardonada amb el Premi Ciutat de Cornellà d’Economia, que va recollir el mateix Martínez, que havia fundat la companyia el 1973 al costat de Rosa María Ramo, la seva dona.

El 2015 l’empresa va llançar el seu pla d’expansió internacional comprant una empresa italiana. En total, n’han adquirit més de setanta en els últims anys. Els fills, de fet, han continuat el negoci el creixement de la companyia ha estat constant.

L’empresa dona suport en forma de patrocini a nombroses activitats esportives del municipi, sobretot en equips de futbol ja que el propi Martínez havia estat jugador

de jove i continuava saltant al terreny de joc fins fa poc amb els veterans del Cornellà. El 2019 ell mateix va anunciar i presentar un acord de patrocini amb la UE Cornellà.

L’empresa També participa en diferents àmbits de cooperació, com la col·laboració que manté amb la Fundació Vicente Ferrer. Ara mateix compta amb unes instal·lacions de 12.500 metres quadrats, amb un centre tecnològic propi, dona feina a 800 persones i s’encarrega del manteniment de més de 50.000 ascensors.

En una entrevista del 2020 publicada al web de l’empresa ell mateix explicava com van ser els seus inicis i com va decidir iniciar la seva aventura empresarial: “Ni ho vaig pensar. Jo tenia llavors 23 anys. El mateix any em vaig casar i vaig fundar l’empresa i mai vaig pesar en els riscos. Pensava que quan tingués 400 o 500 aparells, em posaria a jugar al dominó o a les cartes però quan vaig arribar a 400, penso, a veure si arribem a mil, i quan arribem a mil, a veure si arribem a dos mil… i així m’he anat embolicant fins avui dia que comptem amb 45. 000 ascensors i prop de 800 treballadors, que, per cert estan cobrant el 100% del seu sou perquè hem decidit no fer cap ERTE.”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Desirée Gómez Cardosa,
analista de Tendències Educatives i Innovació de la UOC

“Caldrà oferir una renda bàsica per als exclosos de la IA”

Barcelona
SALUT

La sanitat va crear 7.000 llocs de treball a l’àrea metropolitana

Barcelona

Mutua de Propietarios obre parèntesi per pair compres

Barcelona

Vitaance compromet empresa i empleat amb l’esport i la salut

Barcelona
economia

La pensió mitjana dels catalans creix un 5,06% al juliol i se situa en 1.306 euros

barcelona
economia

Catalunya es manté el 2022 com el tercer territori que més recapta però el desè en recursos rebuts

barcelona
economia

Lleuger descens de l’atur, que se situa en el 9,41%

barcelona
economia

Segon avís de la CE a Espanya per “discriminar” els interins

barcelona
economia

El govern ha destinat 246 milions en ajuts a la indústria des de 2021

barcelona