Economia

El president executiu de Citigroup dimiteix a causa de la crisi hipotecària d'EUA

El president executiu del banc a Europa i membre del comitè de gestió, Win Bischoff, seria l'encarregat de reemplaçar a Prince provisionalment

El president executiu de Citigroup, Charles Prince, ha acceptat la dimissió del seu càrrec durant la reunió del consell d'administració que l'entitat ha celebrat avui i serà substituït per Robert Rubin, president del Comitè Executiu de Citigroup, en el seu càrrec.

Substitució provisional
Segons l'edició digital del diari The Wall Street Journal el president executiu del banc a Europa i membre del comitè de gestió, Win Bischoff, seria l'encarregat de reemplaçar a Prince provisionalment fins a l'entrada de Rubin, excopresident de Goldman Sachs i exsecretari del Tresor.
La renúncia de Prince seria així la segona d'un primer executiu de la banca i les finances nord-americanes en una setmana, després de la del primer executiu del banc d'inversions Merril Lynch, Stan O'Neal. A més, posaria fi al període de quatre anys de Prince, de 57 anys d'edat i advocat, en la Presidència de Citigroup.

Causa-efecte
L'eventual dimissió del president de Citigroup es registraria després que el primer banc nord-americà anunciés un descens del 57% en el seu benefici net del tercer trimestre de l'any (juliol-setembre), que es va situar en 2.378 milions de dòlars (1.672 milions d'euros).

Citigroup ja havia advertit que esperava que les actuals dificultats en els mercats financers i de crèdit, després de la crisi de les hipoteques subprime (d'alt risc) a EUA i els problemes en el sector immobiliari afectessin els seus comptes trimestrals en un percentatge proper al 60%. L'entitat ha baixat en borsa un 31% des que va començar l'any i al voltant del 9% en l'última setmana.

Investigació
A més de les dades econòmiques, i segons indica The Wall Street Journal citant les fonts, el supervisor del mercat nord-americà, la Securities and Exchange Commissión (SEC) estaria investigant els comptes del banc sobre la comptabilitat de determinats fons d'inversió.

La renúncia del president es produeix després que fa tot just unes setmanes, els membres de la junta directiva, entre ells, el propi Rubin, expressessin el seu suport a Prince i asseguressin que el seu lloc no estava en perill. "Estarà aquí per un munt d'anys", va dir Rubin en una entrevista el mes passat.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.