Economia

De dònut, només n'hi ha un

L'Audiència de Barcelona ha ratificat que Panrico és la propietària en exclusiva de les marques Dònut, Donuts i Doghnuts, de manera que es reconeix a la companyia el dret a prohibir a altres empreses l'ús del terme o d'altres de molt semblants dins de l'Estat espanyol.

Aquesta sentència, desestima el recurs d'apel·lació interposat per Europastry i confirma la sentència emesa pel jutjat mercantil número 2 de Barcelona, l'abril de 2007, que prohibeix a la competidora de Panrico la venda de rosquilles amb el nom Dònut i Doughnuts.

Després d'aquesta última sentència, Europastry haurà de pagar a Panrico 34.000 euros per danys i perjudicis i 600 euros per dia fins al cessament efectiu de la violació del dret de marca. A més, haurà de publicar la sentència en el diari estatal de més tirada.

L'Audiència de Barcelona declara que l'ús a l'Estat espanyol de l'expressió Doughnuts genera confusió amb Donuts, i conclou que aquesta marca mereix una reforçada protecció per la seva elevada notorietat.

Des de Panrico, la seva directora jurídica, Montserrat Serra, explica en un comunicat que "aquesta sentència reconeix que Donuts és una marca propietat de la companyia, que l'explota des de fa més de 40 anys i que ha sigut reconeguda per diversos organismes com a marca notòria".

Panrico va fer el 1962 el primer registre de la marca Dònut, i actualment té12 fàbriques a l'Estat espanyol i Portugal i una plantilla de 6.000 persones.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
economia

Els contractistes d’obres lamenten que la construcció continuï perdent pes a l’economia catalana

barcelona
HABITATGE

Més de mil euros de lloguer per un pis a dotze pobles del Maresme

Mataró
ECONOMIA

Els esports nàutics atrauen més turisme estranger a Barcelona

Barcelona

ITC guanya potència amb l’entrada en el grup Verder

Santa Perpetua de Mogoda
Carmen Sánchez
Directora del Consorci de teràpies digitals DTx

“«Start-ups» de noves teràpies digitals han hagut de marxar”

Barcelona

Sense ensurts en l’estratègia a borsa d’aquí a final d’any

Barcelona
ECONOMIA

Les exportacions creixen un 6,1% al Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre però el balanç segueix negatiu

Tarragona

Les exportacions gironines s’alenteixen al maig

GIRONA
economia

Les exportacions creixen un 2,2% i superen els 9.200 milions al maig

barcelona