Economia

L'euro bat un nou rècord i el Brent supera la barrera psicològica dels 100 dòlars

Mercats

L'euro ha batut avui un nou rècord després de superar la marca dels 1,50 dòlars en les primeres hores de negociació del mercat de divises de Frankfurt. I ho ha fet per les bones xifres econòmiques a Europa i la feblesa de l'economia nord-americana.
Per la seva part, el preu del cru Brent, de referència a Europa, ha superat en el mercat de futurs de Londres la barrera psicològica dels cent dòlars el barril en cotitzar-se a 100,03 dòlars a les 09.22 hores.

Cap a les 08.40 hores la divisa europea es canviava a 1,5045 dòlars, enfront dels 1,4884 dòlars d'ahir a la tarda. La moneda única va superar els 1,50 dòlars la matinada passada i després s'ha mantingut per sobre d'aquest nivell en la negociació a Europa.

El rècord històric de l'euro enfront del bitllet verd se situa en 1,5058 dòlars. La inesperada pujada de la confiança empresarial a Alemanya al febrer ha intensificat l'apreciació de l'euro enfront del dòlar.

La confiança empresarial ha millorat al febrer a Alemanya pels impulsos del sector de vendes minoristes i malgrat l'afebliment de l'economia nord-americana, que podria entrar en recessió.

Al mateix temps, les xifres econòmiques donades a conèixer als Estats Units mostren un panorama poc esperançador per a l'economia més gran del món i afebleixen la cotització del dòlar.

La confiança del consumidor va baixar al febrer als EUA i la inflació subjacent dels preus de producció va pujar el doble del previst pels experts.

Canvi oficial
El Banc Central Europeu (BCE) va fixar ahir el canvi oficial de l'euro en 1,4874 dòlars.

El preu del petroli continua la seva escalada imparable davant el temor que l'OPEP decideixi una retallada de la seva producció en la seva reunió del març. El Brent ja havia superat els 100 dòlars en els mercats asiàtics hores abans de marcar el seu rècord en el mercat de futurs de Londres.

Els inversors han demandat més cru per la inquietud que els membres de l'OPEP, responsables de més d'un 40% de la producció mundial de cru, decideixin no incrementar o fins i tot reduir la producció en la seva reunió de la setmana que ve a Viena.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Unió Europea

Brussel·les estudia multar la xarxa social X per incomplir la Llei de serveis digitals

Barcelona
economia

En marxa el sistema per nodrir d’energia elèctrica els vaixells de la zona de contenidors del Port de Barcelona

Barcelona
economia

Els preus s’apugen sis dècimes a les comarques gironines al juny

girona

Impuls per activar la primera fase del canal Xerta-Sénia a finals d’any

Xerta
economia

Els usuaris del metro creixen un 6% al maig, i superen els 43 milions

Barcelona
turisme

Casa Batlló rep 1,5 milions de visitants el 2023 i supera els 50 milions de facturació

barcelona
política

Catalunya lidera la captació de fons Next Generation a l’Estat

barcelona

Granollers activa un pla per promoure el comerç urbà

Granollers

Eurecat i GironaHub impulsen la generació de start-ups tecnològiques

GIRONA