Economia

Futbolistes en un altre camp

Barcelona Meeting Point

Els futbolistes professionals es passen un terç de la seva vida dins d'un camp d'una hectàrea de superfície. Quan acaben la seva carrera molts hi continuen enganxats com a entrenadors però alguns, amb els diners que han fet, prefereixen invertir-los en altres terrenys de joc canviant la verda gespa pel totxo. La seva imatge i presència és també un bon reclam per a inversors.
I això és el que ha fet l'exblaugrana Hristo Stòitxkov que aquests dies es deixa veure en el Barcelona Meeting Point, ja que és la imatge de Markinvest East Europe Investment, una filial de Market Sport en què també hi estan involucrats el seu amic Josep Maria Minguella i altres dos exfutbolistes del Barça, els romanesos Gica Popescu i Gica Hagi. L'empresa es dedica a vendre terrenys i projectes d'habitatges, hotels i camps de golf a Bulgària i Romania.

Expectació
De fet, l'estand d'aquest grup és dels més visitats del saló, no només per l'original performance amb uns actors-obrers dalt d'una bastida, sinó per la presència de Stòitxkov. Ahir al migdia, per exemple, s'hi van deixar veure els també exfutbolistes Sergi Barjuan i Xavi Aguado o l'humorista Jordi LP.

"Tinc molts contactes i amics a Bulgària i jo faig de mitjancer amb inversors catalans", ens diu Stòitxkov, que reconeix que "aquesta no és la meva feina, no m'hi dedico perquè no tinc temps", tot i que ha aprofitat que ara està a l'atur com a entrenador per donar una embranzida a aquest negoci. No és el cas de Popescu, que després de deixar el futbol va intentar l'aventura com a agent de jugadors fins que es va interessar pel boom immobiliari i es dedica de ple a aquesta tasca. De fet Popescu i Hagi són els representants de l'empresa a Romania, i Stòitxkov i el també exfutbolista Lucho Tanev ho són de Bulgària.

Malgrat que aquest no és el seu ofici, Stòitxkov sap entabanar la gent amb les oportunitats que té Bulgària. "No és un país gaire gran, la gent és molt modesta i treballadora i estem encantats que puguin venir catalans a invertir, per exemple, al Mar Negre, que s'assembla molt a la Costa Brava o a la zona d'esquí de Pamporovo", ens diu mentre ens recorda que aquest va ser un dels primers llocs on Johan Cruyff va anar a esquiar.

Uns metres més enllà de l'estand de Stòitxkov hi ha el de Grupo Sánchez, una empresa que promou un macroprojecte a la ciutat brasilera de Natal amb 32.000 apartaments, 5 camps de golf, 8 hotels de luxe, comerços, una inversió de 2.600 milions d'euros en 8 anys i on hi haurà l'escola de futbol que promou la Fundació Ronaldo. Per aquest motiu l'ara futbolista del Milan s'hi ha implicat de ple posant-hi la seva imatge, com ho fa també l'actor malagueny Antonio Banderas.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
economia

El CTESC alerta que l’habitatge és el “principal problema social” i exigeixen accions “imaginatives”

barcelona
economia

Lleida-Alguaire estrena un node 5G per millorar la cobertura i la connectivitat de les empreses

Alguaire
economia

Catalunya supera per primer cop els dos milions de turistes estrangers en un mes de maig

barcelona

Refundar: família empresària Fisas-Guixà

conseller de famílies empresàries

Girona assoleix un nou rècord d’ocupació aquest juny

girona
economia

Nou rècord d’ocupació amb l’atur més baix dels últims 16 anys

barcelona
ECONOMIA

Fira pionera d’inserció per a persones més grans de 45 anys a Tortosa

Tortosa

Anglès Textil, una de les beneficiàries del PERTE de descarbonització

anglès
estat francès

Els mercats cotitzen a l’alça el resultat de les legislatives franceses

barcelona