Economia

El Tribunal de Justícia europeu confirma la multa de 497 milions a Microsoft

L'esperada sentència recolza a més les iniciatives correctores que ja va decretar l'executiu comunitari l'any 2004

El Tribunal de Justícia de la Unió Europea ha rebutjat el recurs del gegant informàtic Microsoft i ha confirmat la multa de 497 milions d'euros imposada per la Comissió Europea el 2004 per abús de posició dominant.

L'esperada sentència recolza a més les iniciatives correctores decretades per l'executiu comunitari, que consistien en comercialitzar una versió del sistema operatiu Windows sense el reproductor audiovisual Media Player i en subministrar als seus competidors informació suficient perquè poguessin fabricar productes compatibles amb Windows.

De fet, el Tribunal de Justícia europeu només dóna la raó al gegant informàtic en un punt: anul·la el nomenament d'un comissionat independent, l'informàtic britànic Neil Barrett, per supervisar que Microsoft compleixi amb la decisió de Brussel·les.

En una primera reacció, l'executiu comunitari ha expressat a través d'un comunicat la seva satisfacció per la victòria contra Microsoft.

Per contra, només les dimensions de l'equip jurídic mobilitzat permet fer-se una idea de la importància que dóna Microsoft a aquesta disputa i confirma que s'hi juga molt més que els gairebé 500 milions d'euros que des del 2004 estan en un compte bancari bloquejat.

Una decisió important
El rebuig del tribunal al recurs del gegant informàtic que presideix Bill Gates, suposa qüestionar el model de negoci i la forma en què Microsoft ha aconseguit convertir-se en líder indiscutible del sector.

Aquest matí, l'optimisme no regnava al gegant informàtic i els seus portaveus ja recordaven que "rarament la cort europea anul·la completament una decisió de la Comissió per abús de posició dominant".

Un cop conegut el veredicte, el responsable d'afers legals de la companyia, Brad Smith, ha afirmat que Microsoft farà tot el que sigui necessari per complir la sentència del Tribunal de Primera Instància de la Unió Europea.

Smith no ha confirmat si el grup informàtic apel·larà la sentència -té dos mesos per recórrer davant la instància superior- i ha assegurat que primer “s'ha de llegir la sentència, després pensar i només aleshores decidir” quines passes donar.

En aquest sentit, el representant legal de Microsoft ha insistit que, per a la companyia de Bill Gates, és “extremadament important” respectar la legislació europea i “complir amb les obligacions”.

Per la seva banda, la presidenta de Microsoft Ibérica, Rosa María García, tot i assenyalar que la sentència és "decebedora" ha assegurat que la companyia "ha canviat molt" des de l'origen de la demanda i que, en tot cas, la resolució no jutja l'actual companyia "sinó la de fa nou anys".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
ECONOMIA

Preacord d’ERO a Vodafone, que es sotmetrà a votació de la plantilla

Barcelona
ECONOMIA

Barcelona ha executat el 47% dels 276 milions que gestiona dels Next Generation

Barcelona

El cost de la vida creix un 0,6% el juny a la demarcació

girona
ECONOMIA

Inici de la campanya de la pera a Ponent, amb una previsió de 15.000 tones

Els Alamús
economia

Els congressistes gaudiran de promocions i descomptes al comerç local

girona
economia

La Fundació Habitatge Social alerta del risc de la manca d’habitatge social

Barcelona
Economia

El govern acorda un préstec amb el BEI per fer 4.300 pisos de lloguer social

barcelona
Economia

La compravenda d’habitatges cau un 24,5% al maig

barcelona
Husamm Dabbagh
FUNDADOR DE BIOPHENOLICS

“Hem creat l’eina contra l’envelliment prematur”