Economia

Caja Madrid imita La Caixa i treu a borsa un 'holding' de participades

Finances

Caja Madrid seguirà l'exemple de La Caixa i crearà una corporació empresarial que traurà a borsa, previsiblement abans d'acabar aquest any. El nou holding inclourà el 83% del City National Bank de Florida, que acaba de comprar per 618 milions d'euros.
L'entitat madilenya pretén col·locar al parquet un 30% de la seva nova corporació industrial. L'entitat que presideix Miguel Blesa segueix els passos de La Caixa, que va crear el seu holding de participades amb el nom de Criteria i el va treure al mercat el 20% del seu capital el 10 d'octubre passat.

Caja Madrid, en canvi, vol treure a borsa un 30% d'aquesta corporació, que segons els seus càlculs estaria valorat en 2.500 milions d'euros. La corporació estaria integrada per les participacions de les empreses espanyoles que gestiona l'entitat o aquelles en què té una presència majoritària.

Dins i fora
Al holding s'hi inclourien les societats més íntimament vinculades a Caja Madrid. Es tracta del banc per a grans patrimonis Altae, Inversis, la societat de valors Caja Madrid Bolsa o les gestores de fons Gesmadrid o Caja Madrid Pensiones.

Caja Madrid espera que la corporació assoleixi un valor proper als 3.000 milions d'euros, amb l'objectiu d'entrar a l'Íbex-35. També incorporaria les participacions de totes les societats del grup Mapfre, a les quals s'afegiran la financera mexicana Hipotecaria Su Casita, i el tot just adquirit City National Bank de Florida, als EUA. No en formarien part les grans empreses participades per Caja Madrid i que cotitzen a borsa, com Iberia, Indra, Realia o NH Hotels.

La darrera adquisició anunciada per l'entitat que presideix Miguel Blesa és el City National. És un dels deu primers bancs de l'Estat de Florida, i compta amb 19 sucursals. L'any passat va obtenir un benefici net de 43,2 milions d'euros, un 2% més que en l'exercici anterior. La idea de Caja Madrid és créixer als EUA comprant petits bancs als Estats del sud del país.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
ECONOMIA

Solsona i Cardona impulsen el relleu generacional en comerços

Solsona
ECONOMIA

Preacord d’ERO a Vodafone, que es sotmetrà a votació de la plantilla

Barcelona
ECONOMIA

Barcelona ha executat el 47% dels 276 milions que gestiona dels Next Generation

Barcelona

El cost de la vida creix un 0,6% el juny a la demarcació

girona
ECONOMIA

Inici de la campanya de la pera a Ponent, amb una previsió de 15.000 tones

Els Alamús
economia

Els congressistes gaudiran de promocions i descomptes al comerç local

girona
economia

La Fundació Habitatge Social alerta del risc de la manca d’habitatge social

Barcelona
Economia

El govern acorda un préstec amb el BEI per fer 4.300 pisos de lloguer social

barcelona
Economia

La compravenda d’habitatges cau un 24,5% al maig

barcelona