Economia

Iberia promet ara 10 vols de llarg recorregut en tres anys

Els Estats Units i l’Amèrica Llatina serien els destins principals

En plena lluita per aconseguir el control de Spanair i enmig del procés negociador per a una fusió entre Clickair i Vueling, el president d’Iberia, Fernando Conte, va voler guanyar-se la simpatia i aprovació dels catalans –sobretot polítics i sector econòmic– en prometre per als propers tres anys entre 6 i 10 vols intercontinentals cap a Amèrica operats per Iberia o per companyies de l’aliança Oneworld. Va ser l’únic que va concretar sobre els plans de futur d’Iberia per a Catalunya, unes pretensions que tenen molt a veure amb les negociacions que té ara damunt la taula.

Menys esquiu
A diferència d’altres visites a Catalunya, en què Conte esquivava els periodistes, ahir no va tenir cap problema per respondre totes les preguntes. No en va estava de festa, ja que havia de col·locar la primera pedra del nou hangar de manteniment que Iberia, en col·laboració amb el Consorci de la Zona Franca, tindrà a finals del 2009 a Barcelona i on es podrà reparar i fer el manteniment de tot tipus d’avions, inclòs l’A-380, el més gran del món.
De la desena de vols intercontinentals que crearà Iberia alguns seran de rutes ja existents –Estats Units– i d’altres seran de rutes noves –Amèrica Llatina–. Conte va descartar enllaços cap a Àsia “perquè són poc rendibles”. En el seu interès per Spanair va indicar que el primer que s’hauria de fer “és sanejar-la i reestructurar-la perquè doni beneficis”; que seria independent “oferint tot el producte complet”, i que se centraria a Barcelona per convertir el Prat en el seu hub per als vols europeus.

Conte és partidari que Clickair i Vueling s’uneixin i que el nou grup tingui “la seva seu a Barcelona”, i es va mostrar disposat a continuar “sent el soci de referència de qualsevol resultat que tingui a veure amb una operació corporativa”. Finalment, va reconèixer que el TGV els estava fent mal, “encara que l’impacte real no el sabrem fins després de l’estiu”.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Girona assoleix un nou rècord d’ocupació aquest juny

girona
economia

Nou rècord d’ocupació amb l’atur més baix dels últims 16 anys

barcelona
ECONOMIA

Fira pionera d’inserció per a persones més grans de 45 anys a Tortosa

Tortosa

Anglès Textil, una de les beneficiàries del PERTE de descarbonització

anglès
estat francès

Els mercats cotitzen a l’alça el resultat de les legislatives franceses

barcelona
economia

El lloguer s’enfila un 9,7% el primer trimestre de l’any i fixa un nou rècord

Barcelona
SOCIETAT

La UdL i la UAB impulsen la ramaderia de precisió

Lleida
economia

Foment s’oposa a l’ampliació dels impostos a la banca i les energètiques

barcelona

El Consorci Forestal català dona suport al pla de reactivació

sant feliu de buixalleu