Economia

Mercabarna registra entrada de peix i l'escorxador comença a funcionar

El mercat majorista de Barcelona, Mercabarna, ha registrat aquesta passada nit més entrades de peix fresc i l'escorxador ha començat a sacrificar animals, en una jornada que s'inicia amb algunes alces de preus i les cambres frigorífiques pràcticament buides.

Fonts de Mercabarna han informat avui a Efe que aquesta matinada ha entrat un 20% de peix i marisc fresc, després que els pescadors catalans finalitzessin la vaga que realitzaven des de dilluns passat pel preu dels carburants.

Gràcies a la tornada al treball dels pescadors, el mercat del peix de Barcelona ha recuperat part de la seva activitat, amb sardines d'Arenys de Mar (Maresme) i lluç de França, si bé a preus superiors als de la setmana passada.

Pel que fa a l'escorxador, aquesta nit s'han sacrificat 18 vedelles i 610 bens, una xifra que, encara que modesta, denota una activitat que no es produïa des de dilluns.

Les mateixes fonts han precisat que en una setmana qualsevol en l'escorxador de Mercabarna se sacrifiquen de mitjana unes 2.000 vedelles i uns 5.000 bens, de manera que si la vaga de transportistes es desconvoqués totalment "en unes cinc hores" es podria tornar a una situació de proveïment total, han assegurat des de Mercabarna.

Aquesta carn, que ha arribat sense problemes al mercat majorista, s'ha pogut distribuir també, encara que les cambres frigorífiques de l'escorxador han quedat completament buides perquè s'ha comprat tot.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.