Economia

turisme

L’ISE dona el tret de sortida al turisme de negocis a Barcelona

L’ Integrated Systems Events portarà 70.000 congressistes a la capital catalana

El director general de l’ISE, Mike Blackman, s’ha reunit aquest matí amb el conseller d’Empresa i Treball Roger Torrent

El dimarts 30 comença a la Fira de Barcelona, a les instal·lacions de Gran Via, a l’Hospitalet de Llobregat, l’ ISE, Integrated Systems Events , la fira tecnològica líder del mercat mundial , que portarà a la capital catalana i els seus voltants més immediats prop de 70.000 congressistes, un 25% més que l’any passat. Així ho ha dit aquest matí el seu director general, Mike Blackman, que s’ha reunit, al departament d’Empresa i Treball amb el conseller Roger Torrent.

Els hotels de Barcelona i rodalia quedaran plens, sobretot els de més categoria, atès el perfil dels homes i dones de negocis que vindran a aquest esdeveniment. A partir de l’ISE es considera que comença la temporada alta de turisme a Barcelona del 2024 amb especial importància al turisme de congressos, que tindrà el seu punt culminant el 26 de febrer amb la celebració del Mobile World Congress (MWC). L’any passat, la celebració de l’ISE (que va triar la capital catalana el a partir del 2022 després d’estar pràcticament sempre a Amsterdam) va deixar a la ciutat 385 milions d’euros, 243 milions directes i 142 indirectes. Turisme de Barcelona i el Gremi d’Hotels de Barcelona tenen clar que els turistes de negocis son els que més interessen a la ciutat per la quantitats de diners que gasten (en hotels, restaurants i compres). Jordi Clos, president de Turisme de Barcelona i del Gremi d’Hotels de Barcelona, manté que “aquest sector de les fires i congressos és la gran aposta que ha de fer la ciutat” els propers anys, que vol augmentar el turisme en qualitat. Fa uns mesos va assegurar que “ara mateix tenim un 60% de turistes que venen per oci i un 40% que venen per motius professionals, per aquests congressos, convencions i fires”, i que la idea i el pla de treball és “que la balança s’acabi equilibrant”. “Voldríem que d’aquí a dos o tres anys hi hagués un 50% de turistes que venen per oci, i que els professionals arribessin, també, al 50%.” El president del Gremi d’Hotels de Barcelona i de Turisme de Barcelona, recorda que “els 88.000 visitants que van venir amb motiu del Congrés Mundial del Mòbil (MWC) l’any passat, la ciutat pràcticament no els va notar, i hi van deixar molts beneficis”.

Ara mateix a Barcelona hi ha oberts 440 hotels, amb un total de 39.069 habitacions i 76.165 places (el cas és que els congressistes no venen en parella i cada habitació serà ocupada, majoritàriament, de forma individual, per tant, les habitacions, encara que dobles, s’ompliran majoritàriament amb un sol client). A la capital catalanahi ha 22 hotels Gran Luxe (3.379 habitacions), 22 de cinc estrelles (2.781), 36 de 4 estrelles superior (4.214 habitacions)i 150 de quatre estrelles (16.298 habitacions) . Es preveu que no quedin places lliures. També s’ompliran els 122 de tres estrelles (7.851 habitacions) els 46 de dues (amb 2.834 habitacions) i els 42 més d’una estrella, (amb 1.712 habitacions). També s’ompliran els hotels de més luxe dels voltants de Barcelona, de l’Hospitalet, Badalona i el Maresme especialment. I pel que fa a la restauració, les previsions son les més optimistes tenint en compte el prestigi de la gastronomia catalana.

L’allau de turistes de congressos s’afegiran als turistes que venen a passar uns dies de vacances a partir de la primavera, en un moment en què el problema de l’aigua és molt important i que el país viurà restriccions per la sequera. Els hotelers, que han imposat mesures d’estalvi als seus establiments, encara no han explicat –ho faran ara a principis de febrer– com enfocaran les restriccions d’aigua i com preveuen que els afecti. L’allau de persones que arribaran a la ciutat per negocis és, alhora que un gran benefici pel sector del turisme, una gran preocupació per la societat en general en època de sequera.

10% empreses catalanes

Les empreses catalanes tindran un 10% més de presència al saló audiovisual més gran del món, l’Integrated Systems Europe (ISE). En total, hi haurà 80 companyies i centres tecnològics amb seu a Catalunya que representaran 6 de cada 10 empreses espanyoles presents al saló. Catalunya és el 5è territori del món amb més empreses que participen al congrés, només per darrera de Xina, Alemanya, el Regne Unit i els Estats Units, han explicat aquest matí en roda de premsa el conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent i el director general de l’ISE, Mike Blackman.

En aquesta roda de premsa Torrent, sobre el futur del gran premi de F1 a Catalunya davant les aspiracions de Madrid ha assegurat que “estem molt tranquils”. “La dinàmica de treball del circuit continuarà com ha sigut en aquests 33 anys”, ha destacat el conseller.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia