Economia

comerç

Tanca Habitat, la botiga icònica de decoració de disseny a Barcelona

L’emblemàtic establiment de la cruïlla de la Diagonal amb el carrer Tuset ven els últims estocs abans de tancar a finals de mes

La firma francesa tancarà totes les botigues que té al món

Un gerro que fins fa quatre dies costava 54 euros avui es ven per 16.20 euros. Només en queden quatre exemplars i estan en una de les estanteries de l’entrada de la icònica botiga Habitat, la que va portar el moble i els objectes de decoració de disseny a la ciutat al voltant dels anys noranta, la que va marcar tendència i que avui té els dies comptats perquè tanca a finals de mes.

El gegant del disseny (ara francès) no només tancarà la seva botiga de Barcelona –la primera en obrir i la única que queda en una zona de la ciutat que per influència seva s’ha convertit en una zona de botigues de decoració– sinó que tancarà tots els seus establiments que té al món, principalment a França, on té 25 botigues, a l’Estat espanyol, al Marroc i a Suïssa. La facturació de l’empresa, amb 400 treballadors, va passar dels 100 milions d’euros el 2019 als 64 milions d’euros el 2021, i acumulava ja milions de pèrdues. Davant aquest panorama, el desembre del 2023 l’empresa, que dona feina a 400 persones, va demanar la liquidació forçosa de la marca, declarada pel jutjat mercantil de Bobigny (França).

“Quin greu, mare meva. Fa anys que hi vinc a comprar, de fet, quan va obrir semblava que no erets ningú si no venies a comprar algun moble a Habitat”, deia ahir la Carmen, una clienta de l’establiment, veïna de la zona, que mirava a veure si encara hi havia alguna peça que li fes el pes. “Però és qua ja no ve de gust comprar res, està tot amuntegat i fa pena”, deia la clienta, que recorda quan Habitat (i després Pilma) feien de la Diagonal un punt de peregrinació dels “moderns” que volien decorar-se la casa (quan encara no havia entrat en joc Ikea, que avui també té establiment a la Diagonal). Aquests darrers dies a l’emblemàtica botiga s’amunteguen els pocs mobles que encara no s’han venut a preus irrisoris i alguns dels objectes que fa quatre dies la gent hagués pagat bé i avui pràcticament estan regalats. L’establiment fins i tot ven les cistelles amb les que els clients i durant anys han anat col·locant la compra. Estan a 15 euros.

Habitat la va fundar el 1964, Sir Terence Conran a Londres sota la premissa que “el que és útil també pot ser bell” i va elevar els objectes de la llar a peces de disseny (assequibles).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

economia

Segon avís de la CE a Espanya per “discriminar” els interins

barcelona
economia

El govern ha destinat 246 milions en ajuts a la indústria des de 2021

barcelona

Figueres acollirà per primer cop el Fòrum Gastronòmic Ciutat per al públic general el 5 i 6 d’octubre

FIGUERES

Es preveu que el 36 per cent de la producció catalana de poma es culli a Girona

GIRONA

La Cambra de Comerç de Barcelona avisa que el turisme “no pot tenir un creixement infinit”

Barcelona

L’empresa de reciclatge ACIN compra l’antiga tèxtil Nylstar per 8 milions

blanes
economia

Naturgy consolida resultats rècord amb uns beneficis de 1.043 milions d’euros el primer semestre

barcelona
economia

El Sabadell dispara el benefici un 40,3% fins assolir un rècord de 791 milions de beneficis

barcelona
economia

Els contractistes d’obres lamenten que la construcció continuï perdent pes a l’economia catalana

barcelona