Economia

Economia

El MWC espera més de 95.000 visitants i els demanarà que estalviïn aigua

Per primer cop, l’organització no fa previsions sobre l’impacte econòmic que deixarà a la ciutat

Més de la meitat dels visitants provenen d’indústries no relacionades amb el mòbil

El MWC ha anunciat que la pròxima edició de la fira tecnològica, que es farà a les instal·lacions de Fira de Barcelona d’aquí a un mes, entre el 26 i el 29 de febrer, rebrà més de 95.000 visitants, segons les previsions dels organitzadors. Això suposa un nou creixement en relació a la darrera edició, que en va atraure 88.500, i confirma la recuperació postpandèmica, per bé que no arriba a les xifres de rècord prèvies a la Covid, que superaven els 100.000 visitants.

La GSMA prepara un esdeveniment espectacular, incloent-hi un vaixell de la Copa Amèrica i un cotxe volador, però per primer cop no ha donat dades sobre l’impacte econòmic que tindrà a la ciutat. L’associació d’empreses de telecomunicació que organitza la fira sembre informava sobre els llocs de treball que es generarien gràcies a l’esdeveniment, però aquest any ha canviat d’estratègia. No dona xifres concretes, però confia que també creixerà. “Centrem-nos primer en tenir un gran MWC i després ja en parlarem”, ha dit Mats Granryd, el director general de GSMA.

Alerta per sequera

L’organització ha explicat que, davant la manca d’aigua que viu el país, prendrà mesures per evitar el malbaratament d’aquest recurs. “No encendrem les fonts ni farem res que suposi gastar aigua innecessàriament”, ha avançat Granryd. Lara Dewar, directora de màrqueting de la companyia, hi ha afegit que alertaran els visitants de la situació que viu Catalunya per tal que facin un ús responsable dels recursos hídrics. “Com que la majoria de visitants ve de fora i pot no estar al cas de la situació de sequera que es viu aquí, utilitzarem els nostres mitjans per alertar-los de la situació i convidar-los a fer un ús responsable de l’aigua”, ha explicat.

La pròxima edició del MWC tonarà a dur a la ciutat les darreres innovacions tecnològiques relacionades amb la mobilitat, però també anirà molt més enllà. Entre els més de 2.400 exhibidors que reunirà la fira també hi haurà novetats en Intel·ligència Artificial, computació al núvol, anàlisis de dades, indústria connectada i moltes altres àrees que fan que més de la meitat dels visitants ja no tinguin a veure amb la indústria del mòbil, segons els organitzadors.

Retorn asiàtic

Part del creixement d’enguany vindrà donat pel retorn de moltes empreses asiàtiques i, especialment, xineses. Fins i tot s’ha anunciat el debut en el congrés de potents empreses de telecomunicació d’aquell país que no havien estat mai abans al MWC.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.