Economia

economia

Fainé renova al capdavant de Criteria, amb Ángel Simón conseller delegat

La Fundació la Caixa incrementa el pressupost del 2024 fins els 600 milions d’euros, el més alt de la seva història

El president de la Fundació la Caixa, Isidre Fainé, renovarà per quatre anys més com a president del consell d’administració de CriteriaCaixa, el hòlding de participades de La Caixa, que ha elegit també com a conseller delegat Ángel Simón en substitució de Marcelino Armenter. El consell de CriteriaCaixa s’ha reunit avui per aprovar la renovació, juntament am el nomenament de Juan José López Burniol com a vicepresident primer.

Fainé allarga així el seu mandat, amb la qual cosa es garanteix la continuïtat al capdavant d’aquest hòlding propietat al 100% de la Fundació Bancària la Caixa. La novetat radica en el primer executiu, responsabilitat que recaurà ara en l’actual president d’Agbar, Ángel Simón. Fundació la Caixa ha detallat també en el seu comunicat que Marcelino Armenter, que ha estat conseller delegat els últims quatre anys, cessarà en les seves funcions “el 31 de gener”. Simón, que també és vicepresident sènior de Veolia per al mercat ibèric i llatinoamericà, és un veterà executiu que es va incorporar a Agbar el 1955 i que ha exercit com a vicepresident de Suez entre el 2013 i el 2022 i com a gerent de l’Àrea Metropolitana de Barcelona entre el 1989 i el 1995, entre altres responsabilitats.

El 6 de febrer vencia el mandat de Fainé i dels consellers Antonio Asiaín, Marcos Contreras, Jean Louis Chaussade, Isabel Estapé i dels exconsellers de la Generalitat Josep- Delfí Guàrdia i Francesc Homs, i tots ells han estat renovats per quatre anys més. Un altre dels canvis és el nomenament com a vicepresident primer de Juan José López Burniol, que fins ara era vocal del consell de Criteria i que ja és també vicepresident de la Fundació la Caixa.

Una vegada feta la proposta per part del consell de CriteriaCaixa, està previst que els nomenaments es facin efectius a la reunió que el patronat de la Fundació La Caixa preveu celebrar el proper 15 de febrer.

La Fundació La Caixa finança la seva obra social amb els dividends que obté de totes les participades de Criteria, entre les quals CaixaBank, de la qual controla un 32 ,24%. Compta amb un pressupost de 600 milions d’euros per aquest any, el més alt de la seva història. La Fundació ha invertit en els darrers 15 anys uns 7.000 milions d’euros destinats a iniciatives socials, científiques, educatives i culturals per contribuir a una societat que doni més oportunitats a els que més ho necessiten, recorda l’entitat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia