Economia

Subsidi d'atur per a un immigrant sense papers

Arran d'una denúncia a la Inspecció de Treball va ser amenaçat i acomiadat

L'acte del tribunal obliga l'Institut Nacional d'Ocupació (Inem) a avançar a Udalrico Taboada el subsidi d'atur corresponent al temps pel qual va treballar, sense tenir en compte que no tenia ni permís de treball ni de residència, i que tampoc havia cotitzat a la Seguretat Social.

Al principi treballava de set del matí a les tres de la tarda. Però davant la sospita de l'empresa d'una inspecció de treball li van canviar el torn, i la seva jornada va passar de set del vespre a vuit del matí, sense descans, "i amb un salari de 680 euros". "No em donaven pagues, no em donaven hores extres ni vacances. Treballava tot l'any rodó", ha afegit Udalrico Taboada. Tampoc lliurava els caps de setmana.

L'immigrant va aguantar davant la promesa d'una suposada regularització. Quan va passar el temps, va anar a reclamar a l'administrador de l'empresa, qui li va contestar que "no li donava la gana" de fer la regularització.

Arran d'una denúncia de la Inspecció de Treball. l'immigrant va rebre amenaces al seu telèfon mòbil i aquell dia ja no el van deixar entrar a treballar.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.