Economia

Uns 50 productors participaran en el Fórum del formatge artesà i català del cap de setmana

L’esdeveniment és gratuït, està obert a tothom i es divideix en sis diferents espais temàtics

Una cinquantena de productors artesanals es trobaran aquest cap de setmana en el Fórum del formatge artesà i català, que es fa al passeig de la Devesa de Girona. Aquest nou esdeveniment gastronòmic és considerat com el punt de trobada del sector formatger català i dels amants d’aquest producte, tant des del punt de vista professional com de lleure. L’esdeveniment és gratuït i està obert a tothom, i es divideix en diferents espais temàtics per tal que el públic pugui gaudir de tot l’univers del formatge artesà i català.

A l’Espai Turòfil hi haurà més de 200 formatges de 42 formatgeries d’arreu de Catalunya, on es podran degustar i comprar productes. Estaran acompanyats de 8 productors del segell Girona Excel·lent, que complementaran l’oferta formatgera, entre els quals hi haurà vins de la DO Empordà i cerveses artesanes, o salses especials per maridar amb formatges.

A l’Espai L’Amant hi haurà nous productes gourmet que fusionen gastronomia i sentits, i s’hi oferiran degustacions creades en col·laboració amb el xef Paco Pérez. També hi haurà l’Espai Sentits, amb diferents demostracions, tastos guiats i tallers. Aquest espai és l’únic on les places són limitades i per tant, cal comprar entrades per un preu de 5 euros, que ja estan disponibles al web de l’esdeveniment.

L’Espai Fòrum acollirà presentacions de productes, ponències i xerrades, i també serà l’escenari de programes de ràdio en directe, mentre que a l’Espai Concurs s’hi celebrarà, dissabte al matí, el primer concurs de formatges artesans de Catalunya. Un jurat format per una vuitantena d’experts gastronòmics valoraran els diferents formatges i escolliran els millors de cada categoria. I finalment hi haurà l’Espai Gastro, on el xef Marc Ribas cuinarà en directe el dinar tant del dissabte com del diumenge, amb el formatge com a ingredient principal de les seves receptes.

El Fòrum ocuparà un espai de 2.000 metres quadrats a l’aire lliure amb una seixantena d’estands gastronòmics, i serà un punt de trobada entre comerciants, distribuïdors, restauradors, comunicadors, influencers... Aquest esdeveniment neix de la mà de l’Associació Catalana de Ramaders i Elaboradors de Formatge Artesà (ACREFA), que aplega a una vuitantena de formatgeries artesanes de Catalunya, i és una de les associacions gremials més importants del país pels valors que representa i que giren, fonamentalment, entorn d’un model agroalimentari arrelat al territori, divers i sostenible.

Aquest migdia s’ha fet la presentació a la Diputació de Girona, en un acte que ha comptat amb la presència del president de la Diputació, Miquel Noguer; Cristina Majó, representant d’ACREFA; Pep Nogué, presentador de les activitats del Fòrum i Vanessa Peiró, diputada de Girona Excel·lent i Mercats de la Diputació de Girona.

Vint-i-quatre activitats programades

Les 24 activitats programades, entre les que destaquen les demostracions de cuina, seran conduïdes i presentades pel gastrònom Pep Nogué. Pel Fòrum del formatge artesà i català hi passaran professionals de renom del món gastronòmic. Destaca la presencia del reconegut xef Marc Ribas, que farà una demostració de cuina amb formatge i també serà l’encarregat d’elaborar el menú dels dos dies del Fòrum.

També destaca la participació de la xef Gessamí Caramés, que farà diferents creacions culinàries en directe; el summiller Toni Gerez dirigirà un maridatge de vins i formatges i el professor de cuina Manel Guirado serà l’encarregat de dur a terme un espectacle gastronòmic familiar. També hi participarà Marc Masó del restaurant Formàticum, amb un taller de cuina exprés amb formatge artesà; el xef Joan Murillo i el seu equip de cuina i de sala del restaurant Divinum faran un ‘showcooking’, fórmula que també seguirà Jordi Ávila, sota el segell de Girona Excel·lent. Jordi Ferrer, pastisser d’Olot, posarà el toc dolç a les demostracions amb l’elaboració de diferents pastissos amb formatges artesans.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Has superat el límit de 5 articles gratuïts d'aquest mes.

Continua llegint-nos per només

1

Passi d'un dia

48

Subscripció anual

Ja ets subscriptor?

Inicia sessió

[X]